Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin dominerade igen: "Vi känner oss stora och starka"

/

Daniel Berlin var en gigant när Bollnäs körde över Sandviken i fredags.
I tisdagens retur skrev han nästa kapitel – med två mål och en assist.
– Vi känner oss stora och starka och på slutet går vi ju för segern, säger Bollnässtjärnan.

Annons

Bollnäs var nära att nolla Sandviken i mötet på Sävstaås. Returen i Göransson Arena blev något helt annat. Sandviken var i ledning matchen igenom, mycket tack vare en vaken Daniel Mossberg som svarade för tre mål och en assist.

TV: Se målen från länsderbyt

Ett tufft läge för alla lag som ska försöka göra något vettigt i Sandviken. Men Bollnäs tog kampen, och hade kunnat vinna – i alla fall sett till spel och chanser.

– Vi åkte inte runt och ville ha 5–5 utan gav det en ärlig chans för att vinna. Vi ligger under flera gånger men kommer tillbaka och har flera lägen vid 5–5 att avgöra och vi går för seger, säger Daniel Berlin, som dominerade isen långa stunder tillsammans med Per Hellmyrs.

Och då låg han med halsfluss för bara en vecka sedan...

– Jag känner mig inte bra i kroppen än, men jag har lägen i alla matcher och har väl gjort lite mer poäng nu bara. Svårare än så är det inte, säger han.

TV: Stisse hissar och dissar från Göransson Arena

Efter en rätt sömning första halvlek, som slutade 2–2 efter kvitteringar av Samuli Helavuori och Berlin så vaknade matchen efter paus. Sandviken såg ut att koppla greppet då man gick upp till 4–2 efter en kvart – men Bollnäs bröt tillbaka med ny reducering från Daniel Berlin.

Då solokörde Erik Pettersson och gjorde 5–3. Repliken kom snabbt när Tobias Björklund reducerade tre minuter senare, och i 83:e minuten kvitterade Christian Mickelsson matchen för sista gången vilket gav 5–5.

– Det är en halv seger. Sandviken på bortaplan, säger nån 5–5 innan matchen så köper man nästan det. Men i dag skulle vi ha haft en poäng till. Jag tror vi är mer nöjda än dem, säger Daniel Berlin.

Det var Bollnäs tredje raka match med poäng mot lag högre upp i tabellen. Och enligt Daniel Berlin hände något efter mötet med Vänersborg.

– Jag fick mycket energi efter matchen där som vi torskade snöpligt. Jag tror andra fick det också och det är några som höjt sig några procent och det gör väldigt mycket för resten av laget, säger han.

Börjar ni närma er nivån som det pratades om innan säsongen startade?

– Vi är inte riktigt där än, men det ser ju bra ut, det har det gjort tidigare också även om vi inte tagit poäng. Jag spelar hellre dåligt ibland och vi tar poängen.

Hur skön känsla ger det här inför julen och annandagen?

– Det är skönt att slippa fokusera på bandy över julen. Det är mycket hårt jobb som ligger bakom det här, går det dåligt så grubblar man mer. Nu ska jag ska träna en sväng på förmiddagen på julen. Sen så får jag väl äta, och vi kommer rejält laddade inför annandagen.

Mer läsning