Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin kommer "hem" till Uppsala: "Platsen är mer betydelsefull än att möta Sirius"

/

Han gjorde en säsong i a-laget innan han lämnade för Sandvikens bandygymnasium.
Sedan har Daniel Berlin aldrig spelat igen för moderklubben Sirius.
Men vid flytten hem från Ryssland fanns tankarna på att återvända.
– Men det har aldrig blivit att vi suttit ner och diskuterat kontrakt, säger Bollnässtjärnan inför onsdagens möte på Studenternas.

Annons

Daniel Berlin hann som 15-åring göra en säsong med Sirius a-lag (då i näst högsta serien) innan han lämnade Uppsala för att gå bandygymnasiet i Sandviken.

Och sen vet vi vad som hände...

Efter alla framgångsrika år hos "Stålmännen" i Sandviken, och två proffssäsonger i Dynamo Moskva, tillhör han sen flera säsonger tillbaka den exklusiva skaran av världens absolut bästa bandyspelare.

När han återvände från Ryssland fanns faktiskt Sirius med på kartan.

– Efter Dynamo så var jag sugen på att spela i ett lag som inte var färdigt. Då var det väl ett alternativ, att flytta närmare hem till föräldrar och så när vi fick barn. Så jag gick väl i de tankarna, men det har aldrig blivit att vi suttit ner och diskuterat ett kontrakt och så, utan det var i mitt huvud, säger Daniel Berlin, som är uppvuxen i trakterna kring Björklinge norr om Uppsala.

Tog Sirius hand om sina talanger när du var ung?

– Nja, jag vet inte. Det var ju jag själv som ville söka något nytt, och kom in på bandygym (i Sandviken), det var liksom inget som Sirius kunde ändra på. Men jag tror och känner att det är bättre nu därnere, det har gått ganska bra.

LÄS MER: Veckans lag nummer tolv: "Få kan dominera som Berlin"

På onsdagen åker Daniel Berlin, som bor kvar i Sandviken och pendlar till Bollnäs, för att möta sin moderklubb på Studenternas.

– Platsen är mer betydelsefull än att möta dom liksom, där har man ju lagt några timmar. Det finns inte många spelare där kvar som jag har spelat med, säger Daniel Berlin, men nämner ett år äldre Siriusspelaren Patrik Eidenert som är kvar.

Daniel Berlin, 28 år, har ett år kvar på sitt kontrakt med Bollnäs efter denna säsong.

...och det spelar du klart, va?

– Ja... Jag har tankar på det.

På de åtta senaste matcherna har Bollnäs sex segrar och två kryss – varav de fem senaste matcherna har resulterat i full pott och tio poäng. Daniel Berlin leder hela elitseriens assistliga med sina 22 framspelningar på 18 matcher.

– Det har gått bra, man kan inte säga något annat, säger Daniel Berlin något blygsamt.

Din förklaring?

– Som tidigare sagts; vi är många som har höjt oss. Och jag tycker att vi spelar ett bättre försvarsspel som gör att vi inte släpper in lika billiga mål. Offensivt är det ganska lika, men nu har vi gjort mål på våra chanser.

LÄS MER: Bollnäs stjärnduo: "Vi hittar varandra bra"

Daniel Berlins radarpartner Per Hellmyrs började säsongen som halv, men flyttades upp på mittfältet för en tid sedan.

Känner du någon skillnad i spelet på grund av det?

– Nja, ja, jo... Nu är han framför mig, tidigare var han ju jämt bakom.

Sirius har gått riktigt trögt på slutet, och har sex raka förluster. Kravbilden på Bollnäs är kort och gott att två poäng ska hämtas hem från Studenternas.

– Ja, så är det. Nuförtiden kräver väl alla det, att vi självklart ska åka ner och vinna. Men kollar man på deras resultat så ser man att de är svårforcerliga, och att de inte ger upp på förhand. De håller i bollen mycket, och där är dom bra. Men det är väl deras bästa försvarsspel också att hålla i bollen, säger Daniel Berlin, som vill avvakta och se vad det blir för väder i dessa nederbördsrika vintertider.

– Vi får se hur vi ska göra och vad det blir, säger han.

LIVERAPPORTERING: Följ Sirius–Bollnäs här

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning