Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin om Bollnäs start: "Vi har saknat självförtroendet"

/

Bollnäs har haft en trög säsongstart. Med fyra poäng och 16 gjorda mål ligger man just nu på en elfte plats i tabellen.
Tre av lagets mål har kommit från Daniel Berlins klubba och två av dem kom i senaste matchen mot Kungälv.
– Jag borde ha gjort något mål till, säger mittfältaren.

Annons

Ifjol hade Daniel Berlin en motig inledning på elitserien efter en fin försäsong. Hittills i årets elitserie har det blivit tre mål och tre assist på fem matcher.

– Det är väl i stort sett lika som ifjol, men vi kör på. Serien är lång, vi har bara spelat fem matcher. Det är inte i november det avgörs.

Läs också: Berlin är seriens bästa enligt spelarna

Samtliga försäsongscuper spelas i hallar. Bollnäs håller till vardags till utomhus på Sävstaås, något som kan ha betydelse för resultatet tror Berlin.

– Det är säkert en grej som gjort att vi inte presterat lika bra. Vi har spelat flera matcher i 5–10 plusgrader, det gör att spelet och allt blir lidande. Vi har inte kunnat spela exakt som vi vill.

Efter premiärsegern mot Tillberga följde tre raka förluster för Bollnäs GIF, innan matchen mot Kungälv hemma på ett dimmigt Sävstaås i fredags. Efter elva minuter visade resultattavlan 3–0 till hemmalaget. När hela matchen var spelad stod det 6–3 och Bollnäs hade tagit säsongens andra seger.

– Det har studsat lite emot oss, vi har inte presterat på topp alla matcher. Det var skönt att göra en bra match och få tillbaka lite självförtroende. Det har saknats i många avgörande lägen, säger Daniel Berlin.

Berlin inledde målskyttet för Bollnäs i den sjätte matchminuten och hann även göra ett mål till innan pausvila när Bollnäs gick fram till 4–1.

Se även: Snabbanalys Bollnäs–Kungälv

– Nu gjorde jag mål på chanserna, jag har missat lite för mycket. Nu fick jag göra två mål, men jag borde ha gjort något mer. Missade några chanser till.

På tisdag väntar Kalix på bortaplan. Efter träning på måndag förmiddag satte sig laget i bussen och körde de nästan 70 milen till Luleå, där de övernattade innan fortsatt färd till Kalix. Ska man tro väderrapporten kommer förhållandena inte vara optimala för en bra bandymatch.

– Det ska bli jättedåligt väder, regna och blåsa. Så det kommer nog bli en match med mycket lyror och lyft, tror Daniel Berlin.

Vad krävs för att ni ska vinna mot Kalix?

– Att vi bygger vidare på det vi avslutade i fredags. Vad som helst kan hända, säger Daniel Berlin.

Läs mer: Allt om bandyhallen i Bollnäs

Se matchen Kalix–Bollnäs här

Mer läsning