Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin på penicillin sänkte gamla klubben: "Han gjorde mig irriterad, då valde jag att skjuta"

/

Daniel Berlin mötte sin gamla klubb med penicillin i kroppen.
Då låg han bakom fem av målen när Bollnäs körde över Sandviken.
– Klart det är meriterande att slå SAIK så här pass, säger mittfältaren efter 6–1-segern.

Annons

Daniel Berlin har varit sjuk i halsfluss den senaste tiden. När hans gamla klubb Sandviken gästade Sävstaås gick mittfältaren fortfarande på penicillin.

Men det tycktes inte spela någon roll. Redan efter tjugo minuter hade 28-åringen sett till att Bollnäs ledde med 3–0 efter ett mål och två assist.

I andra halvlek fyllde han sedan på med ytterligare en assist och ett 6–0-mål som seglade in i Martin Falks högra kryss.

– Det viktiga var att vi vann och tog poäng. Vilka det är vi spelar mot spelar mindre roll. Nu gör vi en bra match och det är klart att det är meriterande att slå SAIK så här pass, säger Daniel Berlin.

Hur mår du i kroppen just nu?

– Hyfsat. Jag är inte långt ifrån fysiskt bra, men i dag har jag lite flyt och det studsar lite in och jag gör lite poäng. Men jag har mer att hämta i spelet.

Men ett hyfsat facit ändå när man inte är helt kry?

– Jag hade lite flyt att det studsade med och vi spelade faktiskt ganska bra. Vi får 3–0 ganska enkelt och kan spela på det. Isen håller i 25-30 minuter, det blir svårspelat och det gör att deras spel dras ner i tempot. Det gynnar oss ganska mycket, säger Daniel Berlin.

SE ÄVEN: Snabbanalys: "Det sämsta jag sett SAIK göra"

Under den första halvleken fick Daniel Berlin en boll i ansiktet och tvingades bryta direkt. Men det var inte allvarligare än att en tänkt lyra tog på högra sidan av överläppen.

– Jag skulle dit och stressa och fick bollen på läppen. Det var inget märkvärdigt, jag trodde att det sprack helt men det svällde bara upp, säger Daniel Berlin.

Är det speciellt att möta gamla klubben?

– Lite grann, men det var större förra året egentligen. Nu är det inte lika betydelsefullt. Jag var ju i Ryssland några år, så det var inte min senaste klubb heller, säger Daniel Berlin, som ändå hade ett par heta dueller med Sandvikens högerback Rasmus Forslund.

– Det hör till, det var inga problem. Men det var nog därför jag gjorde mål på slutet. Det blev lite hett och han gjorde mig irriterad, då valde jag att skjuta.

Men trots 6–1-segern håller Bollnäs fötterna på jorden inför tisdagens returmöte i Göransson Arena. Andreas Westh pratade efter matchen om att inte sväva iväg och Daniel Berlin är inne på samma spår.

– Vår matchplan gick ganska bra tycker jag. Men det är ny match på tisdag och vi måste vara jäkligt ödmjuka, säger han.

Flera spelare i Bollnäs stod för några av sina bästa insatser för säsongen. Samuli Helavuori var en, Ville Aaltonen en annan. Den sistnämnde inledde målskyttet på Sävstaås via ett friläge efter en drömpassning i djupled från Daniel Berlin.

– Jag kommer inte riktigt ihåg det, jag måste titta på hur det såg ut. Det öppnades upp rejält. Han fick ett släpp och i första läget försökte jag dra iväg i djupled, men sedan svängde jag tillbaka och då var det helt rent. Det blev en 20-meterslucka, säger Ville Aaltonen.

Känner du själv att du gjorde en bra match i dag?

– Ja, absolut. Hela laget gör en bra match, då är det bara att njuta lite grann. Men jag tror att vi kan ännu bättre känns det som. Vi har fått upp inställningsnivån nu och är där det krävs för att plocka poäng. Det ska vi fortsätta med, säger Ville Aaltonen.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning