Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet från förbundet: Då avgörs Kungälvs framtid i elitserien

IFK Kungälv har till och med fredag på sig att lämna in överklagan i elitlicensfallet. På tisdag nästa vecka kommer beskedet om klubbens framtid i elitserien.

Annons

För två veckor avslöjade Bandypuls att IFK Kungälv nekas elitlicens till nästa säsong. Efter svåra ekonomiska problem och släpande spelarlöner fick klubben nej av Svenska bandyförbundets ekonominämnd.

Fram till i morgon, fredag, har IFK Kungälv på sig att överklaga beslutet och klubben har bekräftat att man kommer göra det. I ett kort pressutskick meddelar Svenska bandyförbundet att definitivt besked om Kungälvs vara eller icke vara i elitserien tas på ett extrainsatt styrelsemöte på tisdag nästa vecka.

Mikael Lindberg och IFK Kungälv väntas få ödesbeskedet om elitlicens på tisdag.

Förra veckan startade IFK Kungälvs supportergrupp Skarpa Gubbar en insamling för att rädda klubbens framtid i elitserien. Men frågan är om det räcker med att bara fylla på med pengar för att rädda elitlicensen till kommande säsong.

– Jag kan inte kommentera deras insamling över huvud taget. Det är jättebra att engagemang skapas i föreningen, men man kan inte värdera en enskild del. Vi får se på en samlad helhet när vi får in materialet, sade Stig Bertilsson till Bandypuls förra veckan.

Stig Bertilsson är ordförande i förbundsstyrelsen som kommer att ta det avgörande beslutet om IFK Kungälvs elitlicens.

Mer läsning