Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Kalix huvudtränare hoppar av – "Meddelade mitt beslut före påsk"

Två säsonger har han varit huvudtränare i Kalix. Nu tackar Mats Rönnqvist för sig. – Jag kan tänka mig att hjälpa till i en mindre roll, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Annons

Olov Englund stannar i Kalix. Det var det positiva besked klubben fick tidigare under veckan.

Nu kommer ett betydligt tyngre besked för förra säsongens tabellelva och kvallag. Mats Rönnqvist lämnar sitt uppdrag som huvudtränare efter två säsonger. Huvudskälet ska vara att tiden inte räcker till med långa resor, jobb och en familj med två barn.

– Jag meddelade "Henko" (Henrik Eriksson, kassör) mitt beslut före påsk. Då var jag helt säker på att jag var färdig med bandyn, men nu har jag sagt att jag kan tänka mig att hjälpa till i en mindre roll. Men det blir inte som huvudtränare, säger Mats Rönnqvist till Norrbottens-Kuriren .

LÄS ÄVEN: Så spelas elitseriepremiären 2016/2017

Enligt tidningen har spelarna och styrelsen i Kalix vetat om Mats Rönnqvists beslut.

– Jag har inte velat säga någonting då jag vill att klubben ska få arbeta i lugn och ro med de frågor som måste lösas. Vi får se vad som händer, men jag misstänker att jag kommer vara med och hjälpa till på något håll, säger han till Norrbottens-Kuriren.

I en intervju med Bandypuls i mitten av april berättade Mats Rönnqvist att han brutit med bandyn efter säsongen och att energin var slut.

Vem som blir ny huvudtränare i Kalix är oklart.

Mats Rönnqvist.

Mer läsning