Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betydelselöst för Tillberga – men Hermansson vill avsluta snyggt: "Har ett visst ansvar"

/

Tillberga gästar Ljusdal borta i näst sista kvalmatchen.
Som inte betyder någonting – då Västeråslaget redan är klart för elitserien nästa säsong.
– Klart att det är svårt att motivera sig, men vi är ändå ett elitserielag och har ett visst ansvar i och med det, säger TB-halven Jesper Hermansson.

Annons

Ljusdal borta i elitseriekvalets näst sista omgång.

Då betyder matchen ingenting för Tillberga – som redan är klart för spel i högsta serien nästa säsong.

– Resultatmässigt är den ju betydelselös och det är klart att det är svårt att motivera sig. Samtidigt är det två matcher kvar på säsongen och det skulle vara jäkligt tråkigt att bara slarva bort de här matcherna. Vi har trots allt en möjlighet att få med oss en skön känsla inför sommaren att bygga vidare på till nästa säsong. Vi kan åka upp dit och spela loss, säger Jesper Hermansson.

Hur försöker man tagga i gång?

– Det är ju alltid kul att spela match och man börjar känna att slutet närmar sig. Vi vill avsluta bra och är ändå ett elitserielag och har ett visst ansvar i och med det.

Hermansson har liksom hela Tillberga gått som tåget i kvalet.

Halven, som kom från Västerås SK inför säsongen, gjorde fyra mål under hela elitserien.

I kvalet har han hängt dit tre baljor på fyra matcher.

– Jag vet inte vad det beror på, men jag känner mig i bra form. Sedan blir det lite annorlunda när man möter allsvenska lag, eftersom vi har varit mer spelförande här än i vissa elitseriematcher. Sedan har väl målen bara varit tur egentligen. Det enda riktiga målet kom ju mot Sirius. De andra var hörnreturer, skrattar han.

Och hyllar sedan Tillbergas initiativ att stödja ett VIK Hockey i ekonomisk kris.

– Det känns dumt att inte hjälpa till och egentligen kan man bara kolla på hur VSK gjorde med fotbollen och bandyn. Det behövs, för det går inte att bara hålla på att slåss om folk och publik i en relativt liten stad. Det känns bara som en självklarhet att hjälpa till. Sedan hoppas vi att det kommer folk också, vilket blir en extra morot för oss eftersom matchen i sig inte betyder något.

– Det är ett bra initiativ och det känns viktigt att man kan samarbeta och hjälpa varandra. I det långa loppet tjänar nog alla på det, säger Hermansson.

Mer läsning