Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandade besked kring VSK-duon efter otäcka smällen: "Hade kunnat gå riktigt illa"

Västerås SK:s Janne Rintala och Stefan Edberg krockade med varandra mot Bollnäs. Här är deras skadestatus: – Rintala blir borta 3-4 veckor men Edberg borde snart vara tillbaka i spel, säger assisterande tränaren Johan Ganebro.

Annons

I söndags förlorade VSK en träningsmatch med 2–3 hemma mot Bollnäs. Då tvingades både mittfältaren Janne Rintala och backen Stefan Edberg bryta matchen redan i första halvlek efter att ha åkt in i varandra.

TV: Se smällen här

– En fantastiskt olycklig situation och det hade kunnat gå riktigt illa. Nu tycker jag ändå att vi kommer ur det relativt bra, säger Ganebro.

Rintala ådrog sig en fraktur i benet under knät.

– Han behöver inte gipsa eller så utan det handlar bara om att det ska få läka. Prognosen just nu är att han blir borta i tre till fyra veckor, säger Ganebro.

Edberg klarade sig mer lindrigt undan.

– Han håller redan på att komma tillbaka sakta men säkert. Det var en så kallad mjukdelsskada och inget som är trasigt. Som sagt, det var ett lite tråkigare besked med Janne, men han kommer ju ändå hinna tillbaka till premiären. Det finns andra grejer han kan göra. Bara för att han har skadan blir han ju inte helt borta från träning i en månad, säger Ganebro.

LÄS ÄVEN: Bergwall petas när Svenne Olsson testar nya namn

VSK spelar elitseriepremiär 28 oktober borta mot Sandviken. Dessförinnan avgörs Svenska cupen 30 september-2 oktober och World cup 13-16 oktober.

– I övrigt har vi inga direkta skador. Alla är otroligt sugna på att göra det så bra som det går, har tränat jättebra under sommaren och ser fram emot säsongen, säger Ganebro.

Mer läsning