Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs bakslag: Patrik Nilsson skadad – blir borta i flera veckor

Här är beskedet som Bollnäs inte vill ha: Stjärnvärvningen Patrik Nilsson bröt fingret mot Broberg. Nu kan anfallaren bli borta i uppemot sex veckor. – Det är väl sådär, säger han.

Annons

Patrik Nilsson.

LÄS ÄVEN: Forslund om Nilssons skada: "Det såg inte bra ut"

Bollnäs blev på torsdagen klart för final mot Edsbyn i Champions cup efter en förlängningsseger med 2–1 mot Broberg.

Men segern blev dyrköpt. Tidigt i andra halvlek fick Patrik Nilsson, nyförvärvet från Sandviken, en smäll mot handen och tvingades bryta matchen. Slaget tog så illa att ett finger bröts.

– Det är en fraktur på fingret, så det är inte så roligt, säger Patrik Nilsson, som inte vill gå in på vilket finger som gått av.

– Jag åker igenom efter fem minuter i andra halvlek, drar liberon och ska lägga en handledare mot målet. Då får jag ett hugg över fingret. Jag drar av mig handsken och ser att det är snett och krokigt, så det var bara att åka av.

Hur illa är det?

– Svårt att säga. Läkaren sa fyra till sex veckor. Men jag kan i alla fall sköta den konditionsmässiga träningen – cykla och åka skridskor när det värsta har lagt sig.

Fyra till sex veckor, hur var det att ta emot den domen med sex veckor till seriepremiär?

– Det är inte roligt, det är det inte. Det är ju ett nytt spelsystem som man ska in i. Jag har bara spelat två och en halv match och gjort fem träningar på stor is, så jag hade gärna nött på lite mer inför säsongen. Men förhoppningsvis ska det inte ta så lång tid.

Patrik Nilssons första match i Bollnäs blev lyckosam med två mål i 3–2-segern borta mot Västerås SK. I 5–5-mötet med gamla klubben Sandviken förra veckan blev 34-åringen mållös, precis som mot Broberg under torsdagen.

– Det har gått okej i alla fall. Jag startade bra, sedan var det en tät match mot SAIK där jag hade några lägen som jag gärna hade velat dra dit. I går blev det bara en halvlek, så det är inte så mycket att säga om, säger Patrik Nilsson.

– Men det är ett skönt gäng, det är inga konstigheter alls så. Det är mer att man ska hitta rätt i spelet och systemet, att man lär sig vad alla vill göra och sådär. Men det känns helt okej får jag säga.

Mer läsning