Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs droppar Törnberg

/

Pär Törnberg lämnar Bollnäs.
Mittfältaren ingår inte i planerna när klubben rustar inför nästa säsong.
– Vi har inte behovet av hans spelstil, säger klubbchefen Robert "Robban" Lindgren.

Annons

Fyra säsonger i Bollnäströjan. Två SM-finaler och lika många silver.

Nu har Bollnäs påbörjat arbetet inför nästa säsong – och där ingår inte 33-årige mittfältaren Pär Törnberg. Det meddelade klubben till spelaren under måndagen.

– Jag och Jocke (Forslund, tränaren) har pratat om hur vi ska få ihop laget och göra det så bra som möjligt. Dit vi vill och där vi vill vara och spela i framtiden, där ingår inte "Pärtan" tyvärr. Han har gjort jättemycket bra saker och bidragit med mycket, men allt har sitt slut, säger Robert Lindgren.

Hur har du och Jocke Forslund resonerat?

– Det är hur vi vill mobilisera. Sedan "Bella" (Daniel Berlin) och Hellmyrs (Per) kommit in i laget har vi en helt annan struktur på laget. Vi vill ta några steg till och där ingår inte "Pärtan". Vi har inte behovet av hans spelstil. Det han är bra på är kanske inte riktigt som vi vill spela.

Robert Lindgren har i en tidigare intervju pratat om att "medel ska frigöras ur befintlig trupp" när Bollnäs ska förstärka inför nästa säsong. Att släppa Pär Törnberg är en del av den strategin.

– Det kan man säga. Det handlar inte om pengar i det här fallet utan det handlar om vad han är bra på. Han passar inte in i Bollnäs Bandy med det lag vi har nu.

Törnberg har väl ändå haft en rätt bra lön. Men det handlar inte något om det, alltså?

– Han har haft en bra ersättning. Sedan handlar det om att förstärka laget på andra ställen. Vi har många andra mittfältare. Vi måste mobilisera om för att investera på andra lagposter.

Vad var hans reaktion när han fick beskedet?

– Han blev väldigt förvånad och sade att han inte hade fått de signalerna. Han är jättebra på mycket och vi tackar för den tid som varit. Han kommer att sitta i väggarna i gula huset och på Sävstaås har han varit en spelare som gjort mycket för bandyn.

När ni nu frigör medel ur befintlig trupp – vad händer nu?

– Det återkommer jag om, jag ger inga hintar alls just nu.

LÄS MER

Törnberg: "En blixt från klar himmel"

Mer läsning