Tisdag 25 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs fick kriga i svinkylan: "Vi matar på och vet att det kommer till slut"

/

Bollnäs fick ta på sig både blåställ och arbetshandskar.
Men efter 90 minuters spel så kom till slut lagets sjunde raka seger.
– Vi är inne i ett stim nu och vi matar på och vet att det kommer till slut, säger Per Hellmyrs efter 5–4 hemma mot Kalix.

Annons

Bollnäs svit utan förlust börjar bli imponerande. Det är tio raka matcher nu som gett poäng, och segern mot Kalix gör att man hänger på i kampen om att sluta bland de fyra främsta i elitserien.

TV: Leo Hägglunds snabbanalys från Sävstaås

– Vi smyger med i bakvattnet och vi ska ha i poäng i matcherna som är kvar så får vi se, säger Per Hellmyrs.

Hur viktigt är det att komma upp dit?

– Har man vittring på en topp fyra så går man all in. Men det är inte hela världen att missa det. Det är oerhört viktigt att ha bra form i ett slutspel, kanske viktigare än hemmaplansfördel i slutspelet. Vi ska fortsätta prestera bra bandy bara.

Eller göra som mot Kalix – och ta fram arbetskläderna och kämpa. Det var minus 17 grader när matchen startade och isen bjöd aldrig in till något skönspel. Kalix såg ut att trivas bäst med det lägre tempo som blev följden av det – och faktum är att i den första halvleken så kopplade gästerna grepp och hade 4–2.

– Det var kallt och svårspelat, isen var extremt dålig. Det är på gränsen till det sämsta jag varit med om. Otroligt chansartat och svårt att bedriva ett spel med passningar, säger Per Hellmyrs, som håller med om att det nog gynnade Kalix mer.

LÄS MER: Nu är "hjälpgumman" tillbaka som halv

– Man accepterar det lättare som bortalag att koma hit och vara nöjd med lite. De är stora och starka och försvarar sig bra men till slut så, vi får slita för pinnarna, men vi tar dem.

LÄS MER: "Få kan dominera som honom"

Vägen tillbaka kom via mål av Daniel Berlin (ur ingen vinkel alls) och en bjudning som Christian Mickelsson tog tillvara på i slutet av första halvlek och rullade in för 4–4

I andra avgjorde sedan Mickelsson i friläge, som en retroaktiv utdelning efter en handfull missade lägen.

Nu hoppas Per Hellmyrs att kylan släpper en aning.

– Vi är trötta på det här vädret. Vi har inte tränat bra heller på slutet och det är en fara då man kan tappa formen som är en färskvara. Men samtidigt är det en liten tjusning som utelag att bemästra så många underlag. Allt från snö och regn och plusgrader till det här.

Hur hanterar du kylan?

– Jag kan spela relativt lättklädd och slipper sätta på mig så mycket. Det finns de som har det värre.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning