Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs fick ta hörnvägen i genrepet mot Sirius

/

Förra gången Anders Spinnars spelade i Bollnäs var hörnorna lagets enda vapen.
Nu är arsenalen bredare – men i genrepet mot Sirius blev det en favorit i repris för Bollnäsförsvararen.
– Vi fick ju träna lite på hörnor i dag, och skjuta in några, säger Anders Spinnars.

Annons

512 personer kom till Sävstaås för att se säsongens första hemmamatch. Och de var nog rätt nöjda när de gick hem, om de lyckades glömma den första halvtimmen vill säga.

För Bollnäs kom ut lojt och segt, lät Sirius känna sig stora och hamnade även i underläge efter mål av Viktor Broberg. Anders Spinnars kvitterade på lagets första vänsterhörna, men i paus stod det ändå 2–1 sedan Broberg kommit loss på en lyra från Joel WIgren.

Men det blev bättre för hemmalaget.

– Vi har chanser och det är ju rätt logiskt att vi skapar mycket hörnor eftersom de spelar tajt och lågt. Vi vill ju spela med fart och anfalla så mycket det går, men nu fick vi skjuta in hörnor i stället, och det blev ju några mål, säger Anders Spinnars, som direkt efter paus fick jubla igen när Daniel Berlin sprättade in en hörnretur för 2–2.

Sedan rullade det på med 3–2 (Andreas Westh på hörna), 4–2 efter skott från kortlinjen från Makrus Ståhl och slutligen 5–2 på ett långskott från Ville Aaltonen.

– Ett typiskt genrep för oss där det känns som om det finns mer att jobba på. Men när det blir seriematch så kommer vi automatiskt att komma upp några snäpp. Men vi tyckte det var väldigt roligt att det kom mycket folk, vi pratade om det i ringen innan avslag. Jättekul på en träningsmatch, säger Anders Spinnars.

För hans del har det tagit några matcher för att komma in i spelet. För det lag han återvände till efter sin sejour i Neftyanik är helt olikt det han lämnade.

– Tidigare när jag spelat i Bollnäs så har vi inte varit spelförande, nu är det en jäkla skillnad på spelsätt, då har vi fått försvara stenhårt och fått sätta de där hörnorna. Så det här är helt nytt för mig i Bollnäs, men det är jätteskoj och man får röra mycket boll, säger han.

Hur var det med delaktigheten i Ryssland?

– Där är en back en back. De försöker få in mer att backarna ska vara med, men till slut är det bara tre backar kvar eftersom alla är så sugna att gå framåt. Så som helhet är det roligare att spela bandy i Sverige.

Mer läsning