Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs i ny "måstematch"

/

Bollnäs kan av egen kraft säkra en fjärdeplats – och hemmafördel i SM-slutspelet.
Men då krävs seger i Vänersborg.
– Ska vi vara med i racet är det vinna som gäller, säger lagkaptenen Andreas Westh.

Annons

Förutsättningarna inför elitserieavslutningen är enkla. Bollnäs måste hålla Hammarby, två poäng efter, bakom sig. För om Söderlaget når upp på samma poäng är de förbi på bättre målskillnad.

Men det är en tuff uppgift som väntar Bollnäs – med start p lördag i Vänersborg.

– Det här är en tuff motståndare, vi måste vara jäkligt bra för att vinna, säger Andreas Westh, som räknar med att Bollnäs kommer köra på i invanda spår.

– Vi ska gå in och äga mycket boll och driva matchen, det är vår grundfilosofi. Men vi måste tänka till lite också och vara disciplinerade och noga.

Det slarvade laget lite med i torsdagens segermatch (5–4) hemma mot Kalix. Vänersborg är ett vassare lag med bredare spetskompetens att utnyttja exempelvis olyckliga bolltapp.

– Vi såg lite tunga och trötta ut mot Kalix, förhoppningsvis kan vi spetsa till det lite. Den totala insatsen på gemene man måste upp några snäpp nu inför den här matchen, att man tar den roll man har och inte tjuvar som vi kanske gjorde mot Kalix, säger Andreas Westh.

Ni har ju möjlighet att se efter matcherna hur mycket ni åker och med vilken fart. Skiljer det mycket beroende på motstånd?

– Det är ju så att det är lite mer fart och kräm när man möter bättre motstånd, även om man vill att det ska vara bra fart mot alla lag, men man är ju tvungen att lägga ner mer arbete också om man möter bra lag. Det blir lite fler kilometrar.

Mer läsning