Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs med ny energi

/
  • Samuli Helavuori och Niklas Prytz på handbollsläktaren mellan de täta bandyfajterna.

En kämpastark derbyseger på svår bortais.
Det var precis vad doktorn ordinerade efter två blytunga förluster.
– Väldigt skönt, nu fick vi ny energi igen, säger Samuli Helavuori inför söndagens hemmamatch mot Sirius – som ser ut att bli ett fältslag i snöyra.

Annons

Det var ett gäng bandylirare i Bollnäs som mådde rätt bra på lördagen.

Fredagens 4–1 borta mot Broberg var precis det styrkebesked som behövdes i det här läget.

– Väldigt viktigt i en så pass tuff bortmatch, det är väl några år sedan vi vann på Hällåsen. säger Samuli Helavuori, som på lördagen kopplade av mellan täta bandyfajter med att kolla in Arbrås handbollsdamer i tvåan.

Med sig på läktaren hade han skadade målvakten Niklas Prytz och Marcus Wikman.

– Vi har en rätt skön känsla i laget nu. Det var ju särskilt viktigt att få till defensiven efter att släppt in femton mål på två matcher, säger Helavuori, redo för en besvärlig hemmamatch mot Sirius på söndag – åtminstone klimatmässigt.

– Prognosen tyder ju på mer snö, och det ger speciella förutsättningar. Då blir det mycket kämpa och kriga, och det ska vi nog klara av bra. Särskilt då vi kommer från en stark seger, det hade nog varit svårare med tre raka förluster i bagen, säger Bollnäs halva Samuli Helavuori.

Oavsett väderlek får Bollnäs gälla som stor hemmafavorit mot ett formsvagt Sirius på väg mot kvalspel, efter en turbulent säsong har laget inte levererat efter de löften som flera nyförvärv gav.

Men som vanligt gäller såklart att ha extra koll på elitseriens näst bästa bandyskytt Mattias Hammarström, andra välbekanta profiler på Sävstaås är förstås säsongens färska lagkapten Joel Wigren och Jimmy Lindgren.

Mer läsning