Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs spelmotorer redo växla upp

/
  • Spelmotorer redo att växla upp i Bollnäs GIF – Per Hellmyrs och Daniel Berlin.

De kom som ett yrväder en höstsäsong 2014.
Men utan höganäskrus i en svångrem runt halsen.
Däremot hade Per Hellmyrs och Daniel Berlin det som krävdes för att ge Bollnäs GIF en ny identitet.
Nu ska den bli än starkare.

Annons

– Det har känts stabilt under försäsongen, som att vi kunde ta vid där den förra slutade, säger rutinerade 32-åringen Per Hellmyrs.

Och radarpartnern Daniel Berlin, 28 år, håller med.

– Vi ligger absolut på en högre nivå än just före premiären i fjol, vi har spelat ihop oss och vet hur vi ska agera. Vi har också matchat mer mot svenska lag den här försäsongen, och är därmed bättre förberedda.

Läs mer: Så sade stjärnduon inför den förra säsongen.

Men sedan håller Giffarnas dubbelcylindriga spelmotor igen lite på växlarna inför säsongen, att rusa händelserna i förväg lämnar de åt media och supportrar.

De blåorange bandyvännernas drömmar har ju blivit lite större efter en säsong som slutade med ett stolpskott från en femte och avgörande kvartsfinal mot blivande mästarlaget Västerås SK.

– Så är det ju alltid här i Bollnäs egentligen, det finns så stora förväntningar och så höga krav, säger Per Hellmyrs.

– Nu är det ju inte så, att bara för vi var bra med i en kvartsfinal ena året så ska det bli minst semifinal nästa. Det kommer att bli ett oerhört tufft jobb, och en dålig dag kan det bli stryk mot vilket lag som helst, säger Daniel Berlin – som ser fram emot en lika tät som oviss elitserie.

Läs mer: Daniel Berlin om skrällen när han skrev på för tre år med Bollnäs GIF.

Det finns ingen match, ingen motståndare, som inte är värd att tas på största allvar. Och respekt för uppgiften är grundläggande.

Det gäller inte minst fredagens hemmapremiär mot nytända Tillberga som rustat med rutinerade Rinat Shamsutov och vässat offensiven med nye Jimmy Jansson och Pekka Rintala tillbaka från skada.

– Ingen lätt match alls, en lurig och oviss premiär. Det här lagen som tippas i botten kan ofta överraska i början av serien, säger en vaksam Per Hellmyrs.

Som adderade ett snäpp på harmonimätaren när han i somras blev pappa för tredje gången.

Läs mer: Per Hellmyrs efter drömstarten, och segern mot Villa, i World cup.

Tillsammans med hustru Anna-Karin Svenskas Hellmyrs har han sedan tidigare Gabriel, 6 år, och William, 5 år. I familjen finns också 16-åriga bonusdottern Natalie.

Och sedan slutet av juni även lille Julian, ett namn med en egen historia.

– Vi velade länge om namn, men så skickade "Pärtan" (Pär Törnberg - god vän) ett sms till sjukhuset och föreslog just Julian. En stund senare tog jag fram en jättebok med namnförslag, slog upp en sida på måfå och pekade med fingret direkt på Julian. Och då var det ju ingen tvekan, det var så jag fick gåshud, berättar Per Hellmyrs.

Nu kan hemmapubliken på Sävstaås hoppas på egen gåshud när Per Hellmyrs trollar vidare med sin magiska bandyklubba...

Mer läsning