Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs tappade poäng – efter två bortdömda mål: "Aldrig sett något liknande"

Bollnäs tappade 6–4 till 6–6 under sista kvarten mot Vetlanda.
Innan "raset" fick bortalaget ett omdiskuterat mål bortdömt för offside.
– Jag har aldrig sett att de blåst för något liknande tidigare, säger tvåmålsskytten Patrik Nilsson.

Annons

Patrik Nilsson.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – minut för minut

Mötet mellan Vetlanda och Bollnäs i Sapa Arena höll på att sluta med drömdebut för Patrik Nilsson i första elitseriematchen med nya klubben.

Men stjärnvärvningens två mål räckte inte till två poäng, trots att Bollnäs ledde med både 3–1 och 6–4 under matchen. Ett tappert och omställningsstarkt Vetlanda, som vanligt anfört av motorn och landslagsmannen Johan Löfstedt, stod för två upphämtningar och lagen fick nöja sig med delad pott i första seriematchen.

– Vi gör en ganska bra premiär. Offensivt skapar vi många lägen och gör mål, men sedan gör vi lite misstag i defensiven så att de får lite för enkla mål och kan gå i kapp. Men överlag en ganska bra match får jag säga. Lång bortaresa, Vetlanda är ett bra hemmalag, så det är ingen walk in the park här nere, säger Patrik Nilsson.

Men det finns en situation som Bollnäsanfallaren är frågande till efter poängtappet. Vid ställningen 6–4 med knappt 20 minuter kvar drog Tobias Björklund till från distans och bollen smet in bakom Philip Svensk. Bollnäs jublade och matchen såg ut att kunna vara poängterad, men målet dömdes bort. Patrik Nilsson beskriver situationen ur sin synvinkel:

– Björklund skjuter ju bollen i mål, men domaren blåser offside och det är konstigt. Jag vet inte om han dömer för att nån är i vägen för målvakten. Jag har aldrig sett att de blåst för något liknande tidigare som det första målet, säger anfallaren, som även är osäker på om Bollnäs andra bortdömda mål några minuter senare var korrekt.

– Känslan är att det kan vara gränsfall, men det kan lika gärna vara onside också.

LÄS ÄVEN: Vetlanda-stjärnan: "Vi får tacka linjemannen där"

Under hösten har Patrik Nilsson hämmats av en fingerskada. Det var inget som syntes i elitseriepremiären. Utöver sina två mål stod han för en assist och flera farliga skott ur alla möjliga vinklar.

– Det kändes bra. Nu har jag fått träna bra i två veckor, så det är bara att köra på nu och fortsätta jobba.

Och hemma på Sävstaås har det brunnit i kväll. Vad fick ni veta om det innan matchen?

– Ingenting. Jag hörde bara att nån hade sett i sociala medier att det brunnit, men jag har inte läst eller sett något.

TV: Våldsam brand i maskinförråd på Sävstaås

Fotnot: Intervju med Vetlanda-stjärnan Johan Löfstedt kommer inom kort.

ELITSERIEN

Vetlanda–Bollnäs 6–6 (3–3)

Målen: 0–1 (7) Oskar Olsson, 1–1 (9) Pontus Vilén, 1–2 (13) Markus Ståhl, 1–3 (28) Patrik Nilsson, 2–3 (29) Martin Landström, 3–3 (31) Joakim Andersson, 3–4 (50) Patrik Nilsson, 4–4 (53) Pontus Blomberg, 4–5 (58) Daniel Berlin, 4–6 (59) Samuli Helavouri, 5–6 (80) Mikael Nilsson, 6–6 (86) Johan Löfstedt.

Hörnor: 11–9.

Utvisningar: Vetlanda, 3x10. Bollnäs, 2x10.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 1119.

Mer läsning