Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs tappade till kryss på övertid

/

Bollnäs har fortfarande allt i egna händer.
Men poängförlusten borta mot IFK Vänersborg var onödig.
– Det här känns oerhört tråkigt, säger tvåmålsskytten Per Hellmyrs.

Annons

Länge såg Per Hellmyrs ut att bli matchvinnare i Arena Vänersborg. Hans lyftning över målvakten Pertti Virtanen innebar 2-1 till Bollnäs i början av den andra halvleken, och några minuter senare utökade han ledningen med ett hörnskott upp i nättaket.

Då tog IFK Vänersborgs tränare Stefan Karlsson tillfället i akt att begära timeout.

– Efter den så forcerade Vänersborg framåt, och det fick de betalt för i slutändan, konstaterar Hellmyrs.

Mikko Lukkarila, den förre Bollnäs-spelaren, bokfördes för reduceringen när hans hörnskott fick en turlig studs och letade sig in bakom Patrik Aihonen.

Det var också efter det som matchen hettade till på allvar. Inom loppet av tio minuters spel hittade domare Jonas Kandell fyra utvisningar – och tre av dem drabbade spelare i Bollnäs.

Med två man mindre på isen kom också kvitteringen till 3-3. Matchuret hade precis tickat förbi ordinarie speltid när skarpskytten Joakim Hedqvist skickade en 30-metersprojektil rakt upp i det högra krysset.

Och Per Hellmyrs spontana reaktion sa det mesta:

– Jävla skit. Så kände jag.

Besvikelsen riktades dock inte bara mot den egna insatsen, utan också mot Jonas Kandell.

– Vi fick inte med oss något av herr domare, och då blev det tufft. Vänersborg är ett starkt hemmalag och 3–3 här är inget att skämmas för, men vi spelar alltid för att vinna och det var vi också nära att göra.

Bollnäs bäste för dagen, Daniel Berlin, var den som visade vägen i första halvlek, inte minst genom sitt kvitteringsmål till 1-1 med halvtimmen spelad. Det låga skottet styrdes in via Virtanens benskydd, och kom som en blixt från klar himmel.

Inte för att gästerna presterade svag bandy, utan för att hela matchen gick på tomgång. Det var som om båda lagen hade för avsikt att mörka formen inför fortsättningen.

– Vi ville inte bjuda dem på någonting och de ville helst kontra, så då blev det så, resonerar Per Hellmyrs.

Då övriga toppkonkurrenter vann så hårdnade också kampen om den topp fyra-placering som ger en extra hemmamatch i slutspelet.

Bollnäs har visserligen möjlighet att bestämma sitt eget öde vid seger på hemmaplan mot Västerås på tisdag, men det har funnits betydligt enklare uppgifter än så.

– Vi ska gå för det och ge järnet i sista omgången, så får vi se var vi landar. Vi tar ett nytt avstamp efter det, menar Hellmyrs.

Martin Ahlin

Mer läsning