Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs tränare inför en semi mellan säsongens tätaste lag: "Inte säkert det blir så fartfyllt"

Det finns orsak att pusta ut.
Efter mycken möda och stort besvär är Bollnäs GIF klart för semifinal.
Men för att matcha Villa Lidköping krävs en högre nivå än i derbykvarten mot Edsbyn.
– Det blir det också, i en match av helt annan karaktär, säger tränaren Jocke Forslund inför torsdagens första semifinal i Lidköping.

Annons

Det blev en tuff tröskel att ta sig förbi, men Jocke Forslund ångrar inte valet av motståndare i kvartsfinalen.

– Det krävdes mod, och det blev en prövning men också en stor vinst. Med Hammarby var det svårare att veta vad som väntade, där finns en stor kompetens i laget, säger tränare Forslund, till slut ganska nöjd med insatsen i "slaget om Hälsingland".

TV: Höjdpunkterna från avgörandet

– Förutom några enstaka stunder, så var vi det drivande laget över fem matcher. Och att det ändå blev en fajt handlar mest om att Edsbyn hade en makalös utdelning, de byggde sitt spel på att vi skulle göra bort oss, säger Jocke Forslund, som också såg en "bra energi" hos sitt kollektiv.

Men som försökte rikta den lite annorlunda inför måndagens avgörande kamp.

TV: Wiik om hårda dusterna

– I de tidigare hemmamatcherna hade vi gått på hårt direkt, men inte fått någon utdelning. Då hade vi inte rätt energi kvar mot slutet, gjorde många misstag och konstiga grejer som Edsbyn kunde utnyttja. Nu ville vi spela in oss mer noga, rulla på och ha kraft kvar i andra halvlek, berättar Forslund, som i stort fick den matchbild han ville se.

– Det kändes stabilt, det trygga spelet satt där. Visst var det tätt och lite oroligt med en så knapp ledning, men jag var nog mer nervös på dagen innan matchen satte igång. Det kändes också som helt orimligt att Edsbyn skulle vinna den här matchen.

Nu väntar en än tuffare uppgift mot Villa Lidköping, och samtidigt matcher med en annan karaktär där Forslund tror att bättre kvalitet kommer naturligt.

– Villa kommer inte att stå och hoppas på hörnor för att vinna, det kommer att ansätta oss hårt. Men vi kommer också att ansätta dem hårt, säger Jocke Forslund, väl medveten om att kravbilden kommer att skärpas rejält.

– I den här serien har vi inte råd att bjuda på något extra. Vi kommer samtidigt med ett bra självförtroende, vi har ju bara förlorat två matcher sedan den 9 december. Och i de förlusterna släppte vi ändå inte till många chanser, säger tränare Forslund, extra nöjd med sina formstarka försvarare .

Det här handlar också om en kamp mellan säsongens två tätaste lag, något som också kan komma att prägla spelet.

– Vi är ganska lika som lag, och det är inte säkert att det kommer att bli så väldigt fartfyllt. Det ska bli väldigt spännande att mötas i den första matchen, en check på vart vi ligger just nu.

Torsdagens match blir också den första i slutspelet där hemmafördelen aktiveras på allvar.

– Nu spelar den större roll, och det med fördel för Villa. Nu blir det mycket annat som spelar in, och det med resefaktorn i bilden igen. Vi kommer från en serie där vi haft ett fantastiskt publikstöd i fem matcher, det kan vi ju inte räkna med nu, säger Jocke Forslund, som samtidigt spirar av optimism inför det sista steget mot Tele2 Arena.

– Med ett friskt lag finns många möjligheter, alla möjligheter.

Forslund ser där också en positiv kurva hos en stjärna som Per Hellmyrs.

– De två senaste matcherna har han bidragit stort, inte minst defensivt. En stor konstnär målar inte alltid samma tavla. Kom också ihåg att både Hellmyrs och Daniel Berlin oftast är hårt uppvaktade i matcherna, därför är det viktiga att andra också kan komma loss och vara delaktiga. Som offensiva backar, till exempel.

Efter en ledig tisdag blir det en lättare träning på onsdagen, innan bussen på sen eftermiddag rullar mot "baslägret" och övernattning i Örebro.

Vid lunchtid på torsdag drar den blåorange hären vidare till Lidköping, och efter matchen blir det en ny övernattning i Örebro.

– Vi behöver all vila vi kan få, det är tätt mellan kamperna. Om det är en fördel att spela mycket eller vila inför en semifinal? Det går inte att svara på nu, men brukar vara givet efteråt...

Läs mer: Olssons pojkdröm verklighet

Mer läsning