Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs vilade nyckelspelare mot Hammarby: "Det var planerat"

Ville Aaltonen och Per Hellmyrs spelade inte när Bollnäs föll mot Hammarby.
Men det handlar inte om några skador.
– Att vi skulle stå över matchen var planerat sedan tidigare, säger finske landslagsmannen.

Annons

Ville Aaltonen, i sin mittfältsroll mellan Daniel Berlin och Per Hellmyrs, tillhörde en av Bollnäs bästa spelare förra säsongen. På söndagen vilades dock han och Per Hellmyrs när Bollnäs föll med 4–6 mot Hammarby. Men enligt Ville Aaltonen är det inte tal om några skador utan snarare välbehövlig vila.

– Vi har haft en del matcher med landslag och annat, så det var planerat sedan tidigare att vi skulle stå över den här matchen. Även om vi hade ont om folk så körde vi enligt den planen, säger 37-åringen.

– Nu var sista möjligheten att ta det lite lugnare efter en tuffare period. Till helgen är det Svenska cupen, sedan är det en helg emellan innan World cup och sedan är det en helg emellan innan seriepremiär. Det här var en bra tidpunkt att ta det lite lugnare.

Ville Aaltonen.

LÄS ÄVEN: Bollnäs bakslag: Patrik Nilsson skadad

Bollnäs har nu mött Västerås SK, Sandviken och Hammarby i rena träningsmatcher under hösten. Lägg därtill två Champions cup-möten med Broberg och Edsbyn. Att uteslutande möta slagkraftigt motstånd är en överlagd strategi.

– Det är samma tankar som vi hade i fjol. Vi har spelat matcher mot tufft motstånd så att man får matcha sig på riktigt. Det blir inga "onödiga" träningsmatcher om man säger så, säger Ville Aaltonen.

LÄS ÄVEN: Westh nöjd trots finalförlust mot Edsbyn i Champions cup

Hur känns det annars inför säsongsstarten? Kan du upprepa succén från i fjol?

– Det är det man siktar på. Det var skönt i fjol, jag fick spela på samma position i stort sett hela vintern och det är klart att det gör mycket. Jag har hittat rollen som passar rätt bra för mig, nu ska vi försöka utveckla den rollen inför den här säsongen. Hela laget ska utveckla det offensiva spelet.

Svenska cupen till helgen. Vad åker ni dit med för inställning?

– Vi ska dit och spela så långt det går. Målsättningen är att utveckla vårt spel och vinna matcher. Det är speciellt med 2x30, så det blir säkert tajta matcher som kan avgöras på fasta situationer, säger Ville Aaltonen.

– Men det är en riktig tävlingsturnering nu, inga träningsmatcher. Spelar vi på vår nivå och får ut max av truppen, då kommer vi gå långt helt enkelt.

Mer läsning