Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs vill bara värva kvalitet

/
  • Bollnäs klubbchef Robert Lindgren ligger lågt för dagen, men siktar högt.

I Bollnäs har det redan börjat blåsa upp till Silly Season.
Och ryktena virvlar bland alla bandyvänner.
Robert Lindgren, klubbchef i BGIF Bandy, står stadig i "stormen".
– Några nya namn blir inte klara före SM-finalen, men vi vill förstärka laget med kvalitet.

Annons

Det känns alltid snöpligt när en säsong tar slut strax före de där Stora Matcherna.

Bästa sättet att snabbt driva bort den tomheten?

Börja grubbla över innehållet i nästa säsong, såklart.

Något som är särskilt trösterikt när den nyss avslutade varit så pass löftesrik.

Det är i den positiva andan som Bollnäs klubbchef Robert Lindgren (som i onsdags kunde fira att föreningen fyllde 120 år) kan summera – och se framåt.

– Om vi ser till vart vi var samma tid i fjol, så är det en häftig resa där mycket har blivit gjort. Vi startade liksom om från noll med ny tränare, flera nya spelare och nytt folk runt laget, säger Lindgren – nöjd med en snygg sorti ur slutspelet, åtminstone som ett delmål.

– Utslaget av Västerås efter två sudden och en seger, det är en jäkligt bra prestation. Men tro inte att någon sitter nöjd i det här klubbhuset, det här är ett lag som vill vinna, poängterar Robban Lindgren.

Med två stjärnor – Per Hellmyrs och Daniel Berlin – redo att axla ett stort ansvar för kollektivet har Bollnäs också etablerat ett grundspel av toppklass.

Nu återstår att bygga på med det som krävs för att på allvar utmana i en guldjakt.

– Jag sitter med tränare Jocke Forslund och några av spelarna och funderar på vad vi behöver, vad vi verkligen behöver. Och visst är det hög prio på en offensiv kraft som kan bidra med mer. Alltså, självklart jagar vi målskyttar, säger Robban Lindgren, och säger det alla Giffarnas supportrar vill höra.

Men så mycket mer konkret än så blir inte klubbchefen i dagsläget.

– Nej, alla spelare har kontrakt mars månad ut, och några nya namn presenteras inte före SM-finalen. Men de spelare vi vill värva ska vara av hög kvalitet, spelare i eller nära landslaget. Det blir inga nya breddspelare, de har vi redan själva. De ska också vara spelare som passar in i just vårt lag, både på och utanför isen.

Högsta kvalitet kostar ju också – hur ska klubben klara det ekonomiskt?

– Vi kommer att frigöra kapital i befintlig trupp som gör att vi kan investera i nya spelare, det handlar även om förändringar i staben runt laget, säger Lindgren, utan att gå in på specifika detaljer.

På spelarfronten har Bollnäs i dag tio spelare på löpande kontrakt, däribland Per Hellmyrs och Daniel Berlin med sina kontrakt på tre raka år.

Några spelare – Erik Stoor, Pär Törnberg och Tobias Björklund – är framme vid sina "plusår" där både föreningen och spelaren under mars månad har möjlighet att omförhandla eller säga upp avtalet.

Klart är redan att säsongens finska nyförvärv Samuli Koivuniemi inte kommer att få något förlängt kontrakt.

– Jag pratade med Samuli härom dagen, och vi var helt överens, säger klubbchef Lindgren, som till slut ändå droppar en högst tänkbar spelare för nästa säsong.

Och det är ju ingen statshemlighet att toppbacken Anders Spinnars kan vara på väg hem till moderklubben efter två säsonger i ryska Neftyannik, Chabarovsk.

– Klart jag för en dialog med Spinnars, något annat vore ju tjänstefel. Sedan återstår att se om han kommer hem, och om läget då är rätt både för honom och klubben.

Däremot vill Lindgren inte köra "inga-kommentarer"-leken vad gäller ryktesnamn som Kalle Mårtensson, Christian Mickelsson och Christoffer Edlund.

Det är lätt att se exempelvis Edlund som en gordisk lösning på alla offensiva problem, men svårare att se hur det ska lösas då den mäktige målskytten har kontrakt med Sandviken och bara är utlånad till Jenisej den här säsongen.

Det är nu en optimistisk klubbchef som laddar för "jaktsäsong", och som gillar läget.

– Vi har ju en helt annan sits nu, i dag finns det spelare som verkligen vill spela i Bollnäs, säger Robban Lindgren – och avslutar med en rejäl "cliffhanger"...

– Även i år hoppas jag vi får anledning hålla en presskonferens på Scandic den 30 maj...

Förra våren var det tiden och platsen där klubben presenterade Per Hellmyrs och Daniel Berlin – skräller det lika högt den här gången?

Mer läsning