Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsanfallaren: "Det blir inget spel om jag inte tar helikopter ner"

/

Christian Mickelsson missar kvällens möte med Vänersborg.
Bollnäsanfallaren fick en smäll mot huvudet under måndagens träning – och får följa matchen på Bandypuls.se i stället.
– Det kommer bli nervöst, men kommer vi upp i nivå så borde vi ta två poäng, säger han.

Annons

När Bollnäs lämnade för Vänersborg tidigt på onsdagen så var Christian Mickelsson kvar hemma med sönerna Milo och Melwin. Efter att han krockat med junioren Tomas Hedlund på måndagens träning fick Mickelsson ont i huvudet.

– Det var inte så farligt, men vi tog det säkra före det osäkra så det blir inget spel mot Vänersborg, om jag inte helt plötsligt blir bra och tar en helikopter ner, säger Bollnäsanfallaren som så här långt svarat för 12 mål i sin nya klubb.

En leverans som om den håller i sig kommer landa någonstans mellan 30 och 40 mål. I så fall en slutlig målbild som Bollnäs har saknat på sina anfallare under många år.

– Jag känner att jag kommit i gång, vi har ju haft lite oflyt, men flyt förtjänar man och det har inte stämt till 100 procent. Men det kommer mer och mer. Huvudsaken är att vi får i gång spelet vi vill. Då kommer ju bollarna i rätt lägen för mig, säger Christian Mickelsson.

Nu håller han tummarna för att han kan spela fredagens derby hemma mot Edsbyn. En speciell match då han är född och uppvuxen i Edsbyn. Men sedan han lämnade klubben efter säsongen 2008/2009 har det gått så pass många år att den stora laddningen med att spela ett Hälsingederby försvunnit.

– Det har ju gått lång tid sedan jag spelade i Hälsingland, jag har ju varit borta i två sejourer så jag ser mest fram mot att spela matchen, det är nog inte lika laddat som det hade varit om jag hade gått till Bollnäs året innan, säger Christian Mickelsson.

Men du har saknat derbymatcherna?

– Ja, det har ju inte varit såna matcher när jag spelat i andra lag Sverige (Sirius och Vetlanda), och det är ju en speciell match för supportrarna. Så det är en match man inte vill missa.

Ja, hur troligt är det att du är spelduglig på fredag?

– Vi kommer inte chansa något. Men jag hoppas på spel på fredag, det känns bättre i dag så jag räknar med spel, vi får se hur jag svarar på sista träningen innan matchen.

Men i kväll får Bollnäs bäste målskytt se matchen mot Vänersborg från soffan då Bandypuls.se TV-sänder den.

– Det kommer bli nervöst. Det är svårt att veta var Vänersborg är, men kommer vi upp i nivå borde vi nypa poängen. Vi har bra spelare och ett bra spel. Det är därför vi siktar högt också.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning