Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boman om kostsamma blundern mot Kalix: "Största misstaget jag någonsin gjort"

Vetlanda var på väg mot poäng i Kalix.
Då stod Christian Boman för sitt livs tabbe och laget föll.
– Det går inte att försvara det, säger målvakten.

Annons

Det är bara att titta på klippet ovan. Det var ett minst sagt underligt mål som betydde 5–4 till Kalix och seger mot Vetlanda i hemmapremiären.

Från nästan halva planen skickade Kalix ryske mittfältare Anton Khrapenkov ett lyft mot landsmannen Alexander Zheltyakov som var på väg in i offensivt straffområde. Bollen blev för hög, studsade i isen och ställde Christian Boman totalt.

– Det är ett lyft och jag ska bara plocka bollen, men jag gör allt som man inte ska. Det är det största misstaget jag har gjort någonsin, säger 25-åringen.

TV: Se alla höjdpunkter från matchen här

På tv-bilderna ser det ut som att Christian Boman blir ställd av att Alexander Zheltyakov viftar högt med klubban när bollen lyfts in i straffområdet. Men enligt Vetlanda-keepern finns varken ursäkter eller bortförklaringar till ingripandet.

– Jag mådde inte så jättebra i går kväll, det ska jag väl villigt erkänna. Det går inte att försvara det, det går inte att skylla ifrån sig. Den bollen ska jag bara plocka ner.

TV: Vänersborgs målvakt storspelade mot Tillberga – här är vassaste räddningarna

Christian Boman.

Men Christian Boman blev inte ensam syndabock i Vetlanda. Det var snarare hela laget som klappade igenom under andra halvleken. Samtidigt var Kalix bra efter paus.

– Som vi agerar i andra halvlek, det ska inte få ske. Och pricken över i är det där jävla läget (målvaktstavlan). Vi kommer inte upp i nivå. Andra halvlek är långt ifrån godkänd.

Ni har bevisat att ni kan besegra topplagen. Har ni fortfarande problemet att ni kan falla igenom för lätt?

– Känslan var ändå att den tiden var förbi, att vi inte har sådana dippar i oss längre. Men uppenbarligen har vi fortfarande att jobba på. Vi måste lära oss att vi inte kan slappna av, då är vi inte så bra.

LÄS ÄVEN: Kalix-talangens sorg – förlorade sin lillebror inför mötet med Vetlanda

Nu har Vetlanda chans till snabb uppryckning på hemmaplan på fredag. Vänersborg, som har gått som tåget och vunnit tre raka under elitseriestarten, står för motståndet.

– Jag tror att det är bra för oss att ha dom i morgon. Det är bara upp på nivå direkt och studsa tillbaka. Det blir nog en fartfylld match där de som sätter "deffen" bäst vinner. Vänersborg har tuggat i gång bra som fan, men vi vet samtidigt vad vi har i oss när vi spelar som bäst.

Philip Svensk släppte nåt mål mot Bollnäs i premiären. Nu stod du för en blunder i går. Vem står på fredag?

– Inte en aning. Vi ska träna när vi kommer hem (torsdag kväll), det finns inte så mycket annat att göra.

Hur ser du på målvaktssituationen i Vetlanda?

– Den är bra och jämn känns det som. Det är en utvecklande situation.

Mer läsning