Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borta bäst för Broberg

/

Hemmaspelet har hackat en del.
I stället verkar Broberg trivas bättre på resande fot.
– Vi har spelat mer avslappnat och med bättre tålamod på bortaplan, säger tränaren Svenne Olsson.

Annons

Broberg är bättre på bortais än hemmais. Åtminstone hittills. Tabellfemman har vunnit sju av elva bortamatcher under säsongen och är därmed näst vassast i elitserien. I hemmatabellen ligger Broberg bara på tionde plats med fyra segrar.

– Det har vi klurat på en del. Vi har spelat mer avslappnat, mer kontrollerat och med bättre tålamod i det egna spelet på bortaplan. Jag vet inte om det har att göra med att vi väldigt gärna vill visa upp oss på hemmaplan, säger Svenne Olsson.

– Normalt sett är vi väldigt hemmastarka.

Broberg är femma i elitserietabellen med i nuläget ett betryggade avstånd ner till Vetlanda under slutspelstrecket med fem matcher kvar att spela. Och när det drar ihop sig till slutspelsmatcher är tanken att Hällåsen ska vara ett riktigt vinnarvapen.

– För att springa i väg långt i ett slutspel måste man vinna hemmamatcherna. Sen har vi med oss i bagaget att vi är riktigt riktig bortastarka också. Det är också en skön känsla för blir vi inte topp fyra ser vi ändå jättebra möjligheter på bortaplan, säger Olsson.

Hur ser du på tabellsituationen?

– För oss gäller det att se möjligheterna och att vi vågar titta uppåt i tabellen, trots att vi avslutar väldigt tufft. Men det är också de lagen vi ska möta i ett eventuellt slutspel. Jag tycker ändå att vi precis som förra säsongen har en uppåtgående trend. Vi hoppas och tror att vår bästa tid kommer nu.

I kväll väntar en ny bortamatch då Broberg ställs mot Sandviken som i måndags kväll kom hem från en kortare tripp till Kina. Senast de båda lagen möttes var också direkt efter ett längre landslagsuppehåll – i en match som elitserieettan vann ganska enkelt.

– Då var vi både kraft och orkeslösa och har tagit lärdom av det. Det är lätt att man bara vill gå på och träna och träna. Återhämtningen är minst lika viktig och det gäller att vara redo både fysiskt och mentalt inför slutspurten, säger Svenne Olsson.

Brobergstränaren och den vice förbundskaptenen har drabbats av samma febersläng som däckat många av andra landslagsspelarna efter succéhelgen i Småland. Och som gör Sandvikenstjärnan Patrik Nilsson till ett oskrivet kort i kvällens match.

Hur vill du se Broberg uppträda i Göransson arena?

– Vi plockar med oss bilder från den femte och avgörande kvartsfinalen mot Sandviken förra säsongen. Det är viktigt att vi orkar stå emot de första 20 minuterna. Sandviken går ofta ut stenhårt i matcherna, säger Svenne Olsson.

Mer läsning