Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bra känsla" hos liberon – trots sjunde raka förlusten: "Det var ett misstag av mig"

/
  • Victor Lundberg vikarierade som lagkapten i Sirius. Han bommade ett lyft i början av matchen mot Bollnäs – men satte en straff i andra halvlek.

Sirius libero Victor Lundberg fick vikariera som lagkapten när Johan Jansson Hydling var borta.
Trots sjunde raka förlusten, 2–5 hemma mot Bollnäs, så har han en "bra känsla" inför det kval som komma skall.
– Vi spelar tillsammans både i "offen" och "deffen" nu. Det är små detaljer som avgör, säger Lundberg, som satte en straff i andra halvlek.

Annons

Det är inte helt klart i teorin – men i praktiken kommer Sirius att spela kval om att hänga kvar i elitserien lite längre fram i vinter. Uppsalalaget är elva poäng och en hel massa mål efter med 12 poäng kvar att spela om.

– Det är väl så, vi får ställa in oss på det. Vi bygger ett eget spel, det har vi gjort hela säsongen, och jag tycker att det börjar sitta mer och mer. Vi spelar tillsammans nu, både i "offen" och "deffen", säger Sirius libero Victor Lundberg, som fick vikariera som lagkapten hemma mot Bollnäs när Johan Jansson Hydling saknades på grund av en hjärnskaking.

Sirius fick spela i motvind i den första halvleken. Något som ställde till det för Victor Lundberg när Bollnäs tog ledningen.

– Det är ett misstag av mig, det blir svårbedömt, säger han om det lyft han bommade i den tionde minuten.

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Efter 18 minuter hade Bollnäs skaffat sig en 3–0-ledning.

Kändes det kört där?

– Klart det är tungt med 3–0 i arslet. Men jag tycker ändå att vi fortsätter ha en bra känsla i hela matchen. Vi har haft problem med dippar förut, men inte i den här matchen.

Även om Sirius aldrig kom riktigt nära att lura Bollnäs på poäng så kunde man i alla fall hota lite i medvinden i andra halvlek. Lagets särskilde poängkung Markus Kumpuoja reducerade till 1–4 tidigt på andra – men missade sedan en straff för 2–4 med knappt 25 kvar att spela.

LÄS MER: Aaltonen satte första målet på Studenternas

När Sirius fick en straff till var det Victor Lundberg som åkte fram för att slå den.

– Jag var straffskytt när jag var i Falun tidigare, men här (i Sirius) har jag aldrig skjutit någon förut, säger han.

Men med kaptensbindeln så var det ditt ansvar?

– Ja, det är väl så.

Lundberg satte den säkert till höger. Men i stället för ytterligare vittring så dödade Bollnäs Anders Spinnars matchen med ett hörnmål två minuter senare.

– Jag tycker ändå att i matchen mot Vänersborg (förlust 3–5) och här så har vi initiativet, säger Victor Lundberg, som kan finna en mening med de återstående elitseriematcherna.

– Personligen så tycker jag att det är kul med det som är kvar av elitserien. Det är viktigt att vi fortsätter jobba på alla detaljer, både på match och med träning, för i kvalet är det små saker som kommer att avgöra, säger han.

SE ÄVEN: Bäckmans snabbanalys: "Bollnäs visade tänderna från start"

Mer läsning