Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brakförlust för Hammarby – går flera miljoner back: "Det är röda siffror"

Hammarby Bandy är i ekonomisk kris. Enligt uppgifter till Bandypuls gör klubben närmare fyra miljoner kronor i förlust för verksamhetsåret som gått. – Vi har haft ett motigt år, säger Hammarby Bandy AB:s ordförande Jens Göthberg.

Annons

LÄS ÄVEN: Ekonomin stoppar Hammarby från ryska stjärnvärvningar

Under tisdagen var det tänkt att Hammarby Bandy AB:s bolagsstämma skulle äga rum, men med mycket kort varsel sköts sammanträdet upp till slutet av juni. Anledningen var att årsredovisningen ska ha kommunicerats bara några timmar innan stämman.

Innehållet i årsredovisningen ska dock ha varit dyster läsning för Hammarby och klubbens aktieägare och supportrar. Enligt källor med insyn har klubben, som i runda slängar omsätter mellan tio och tolv miljoner kronor, backat med närmare fyra miljoner kronor det senaste året.

LÄS ÄVEN: Villa och VSK bötfälls - då rasar Hammarby

Hammarby Bandy AB:s ordförande Jens Göthberg bekräftar att bolagsstämman sköts upp av administrativa skäl, men vill inte kommentera Bandypuls uppgifter. Han förnekar heller inte att det rör sig om fyra miljoner kronor i förlust.

– Lite motig läsning var det, men jag vill inte kommentera siffrorna i detalj. Det gör vi efter den stämman vi kommer hålla. Men det är klart, det är röda siffror, det kan jag säga. Men storleken kan vi återkomma om, så att vi kan förklara hur saker och ting hänger ihop också, säger Jens Göthberg.

Ekonomiska läget i Hammarby är tufft. På bilden deppar Kasper Milerud, Adam Gilljam och Patrik Hedberg efter en förlust mot Sandviken hemma på Zinken.

LÄS ÄVEN: Han blir ny klubbchef och vd i Hammarby

Under våren har signalerna från Hammarby varit att ekonomin är i någorlunda balans. Det kolliderar med uppgifterna att klubben gör en förlust med fyra miljoner kronor.

– Vi har haft ett motigt år. Baksmälla ska jag inte kalla det, men det har varit tuffa tider. Det vi har sagt, eller försökt säga, är att vi haft kontroll på så vis att vi visste att vi skulle få röda siffror. Vi har ändå haft likviditeten under kontroll. Löner har betalats ut och skatter och avgifter och sådana saker.

Hur allvarlig är situationen?

– Det vill jag inte uttala mig om. Men vi har ett hårt arbete framför oss.

Är det fara för bandyklubbens framtid?

– Man får jobba hårt, oavsett resultat. Vi har en bra plan, en bra trupp och en bra tränarstab, så det finns mycket positivt också. Vi har inte kastat in handduken än, utan tvärtom. Vi har bra samarbete med sponsorer och även fordringsägare för den delen.

LÄS ÄVEN: Göthberg om kaoset: "Det är fan min plikt att hantera situationen"

Under våren har rykten cirkulerat om att Hammarby velat sänka spelarlönerna trots skrivna avtal. Det dementerar Jens Göthberg. Däremot blir spelarbudgeten för nästa säsong mindre än den som var i fjol.

– Några har slutat och nyförvärv vi tagit in är yngre och något billigare också. Det passar i två hänseenden. Ett: Med unga, lovande spelare bygger vi för framtiden. Två: Det passar vår sänkta spelarbudget.

Trots ett kaosartat år för Hammarby har Jens Göthberg inga planer på att fly från ansvaret och avsäga sig ordförandeskapet i Hammarby Bandy AB. Tvärtom. Hammarby IF har föreslagit att han fortsätter som ordförande även över kommande år.

– Trots den turbulenta säsongen har det också varit väldigt roligt och det är roligt att få förtroende igen. Vi är inte klara än, vi har påbörjat en resa. Jag och vice ordförande Jan Henriksson, som har ett år kvar, har sagt att vi står till förfogande och att vi vill fortsätta det här tillsammans.

Mer läsning