Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg borta från slutspel – "Vi bjuder på en

Defensiv baktakt och 6–13 i baken på två raka förluster.
Broberg är borta från slutspel i Svenska cupen.
Men tränare Fredrik Rexin hittar ändå russin i den relativa surdegen.

Annons

– Det egna spelet har ändå blivit bättre och bättre, åtminstone offensivt. Men bakåt bjöd vi på för många enkla mål, säger Brobergs nye tränare.

Som främst försökte fokusera på ljusglimtarna efter fredagens tunga förluster i Lidköping, 2–6 mot Edsbyn och 4–7 i den sena kvällsmatchen mot kompakta mästarlaget Västerås.

Och som även kunde peka lite försiktigt på en given förmildrande omständighet i sammanhanget.

– Vi ska inte skylla våra misstag på det, men fakta är ju att vi möter två lag som varit på stor is sedan augusti, konstaterar Rexin.

Broberg fick också ställa upp utan vasse veteranen Stefan Larsson, som ännu kämpar för att komma tillbaka från skada.

Läs Mer: 43-årige Stefan Larsson tar det lugnt på vägen tillbaka

Nu startade gulsvart lovande i båda sina matcher, för att sedan tappa fart allt mer.

I hälsingederbyt mot Edsbyn hade Broberg ledningen två gånger i en svängig första halvlek, men sedan vägde Edsbyn för tungt.

Läs mer: Edsbyn fick gruvlig cuprevansch i derbyt.

– Första 20 minuterna där var helt okej, men inte sista 40 minuterna. Då var Edsbyn klart bättre och vann rättvist, säger Fredrik Rexin.

Även i den tuffa kvällsmatchen mot Västerås gjorde Broberg en rivstart när Jonas Nygren bombade in 1–0 bakom Andreas Bergwall, det med ett välplacerat distansskott.

Men en kort stund senare växlade den grönvita mästarmaskinen upp och smällde in tre raka mål på fyra minuter. Och innan halvleken var över kunde Jonas Nilsson enkelt sätta det fjärde sedan Brobergs försvar gått vilse i eget straffområde.

Den uppförsbacken orkade Broberg inte övervinna, även om laget gjorde ett tappert försök sedan Jonas Nygren reducerat till 3–6 på en hörnvariant med sju minuter kvar att spela.

Västerås kunde dock rätt enkelt styra en lika säker som imponerande seger i hamn.

– Stundtals gör vi ändå en hel del som är bra. Sedan är det egentligen flera små detaljer som gör stor skada. Vi sorterar inte in rätt i defensiven, och de får göra mål efter två bolltapp och tre inspel från kortlinjen. Visst är Västerås ett bra lag, men så lätt ska det ändå inte få gå, säger Fredrik Rexin.

I Västerås var Simon Jansson en starkt drivande lirare på sin vänsterkant, Jonas Nilsson glödhet och Ted Bergström på hugget.

Därmed återstår inte mycket dramatik i B-gruppen, där både Edsbyn och Västerås är klara för slutspel redan innan lördagens avslutande gruppspelsmatcher.

Se mer: Här är höjdpunkterna från Edsbyn–Broberg.

Där möts just Edsbyn och VSK i en gruppfinal, medan Broberg tar sig an Vänersborg i en match som saknar betydelse för cupen men som ändå rymmer sina egna möjligheter.

– Visst är det så, ännu ett bra tillfälle att slipa på detaljerna som inte funkar. Just nu handlar det trots allt mer om att bygga ett spel än att göra resultat, säger Fredrik Rexin.

Mer läsning