Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg brände 14 hörnor: "Har inte tränat hörninslag på tre veckor"

/
  • Jonas Engström gav Broberg ledningen i den andra halvleken. Men Vetlanda vände och vann.

Broberg hade 14 hörnor – men förvaltade ingen.
Vetlanda hade 7 hörnor – och gjorde mål på två.
Effektiviteten blev skillnaden i premiären lagen emellan.
– Vi har inte tränat hörninslag på tre veckor, säger Brobergs tränare Fredrik Rexin.

Annons

Broberg och Vetlanda ställdes emot varandra i elitseriepremiären – två lag som tippas slåss mot varandra om den sista slutspelsplatsen framåt senvintern.

Vetlanda gick segrande ur den första kraftmätningen lagen emellan, och vann med 4–3. Detta efter att man var betydligt effektivare än bortalaget.

– Vi skapar mängder av chanser, i omklädningsrummet efteråt kan vi inte fatta att vi loosar den här matchen, säger Brobergs tränare Fredrik Rexin.

Läs även: Simon Blomqvist stortrivs i den nya rollen

Hans lag skapade flera hundraprocentiga målchanser som man misslyckades med att förvalta. Och den röda tråden – ineffektiviteten – gällde även på fasta situationer.

Broberg skapade hela 14 hörnor, men bommade samtliga. Vetlanda vaskade fram sju, och förvaltade två av dessa. Rexin förklarar den ineffektiviteten med brist på träning.

– Vi måste få träna på hörnor. Vi har inte tränat hörninslag på tre veckor. Vi hade is på Hällåsen måndag-tisdag, men då var det så dåligt på kanterna att vi inte kunde köra hörnor, säger Brobergstränaren.

Under torsdagen kom så nästa smäll för Söderhamnslaget. Efter ett strömavbrott på Hällåsen smälte isen , och Broberg står nu utan träningsanläggning.

– Det är lite oklart hur vi ska göra nu. Vi får leta tider i Edsbyn, eller om det finns något i Bollnäs. Det är ju verkligen inte bra, men många av spelarna är ganska vana från tidigare säsonger.

Bortsett från effektiviteten och förlusten hittade Rexin ändå positiva bitar att ta med sig från premiären. Spelet som ledde fram till chanskavalkaden framför allt.

– Vi är riktigt besvikna nu. Men spelar vi så här kommer det garanterat att komma poäng framöver. Vi skulle ha haft en poäng här i dag också, eller egentligen två tycker jag väl. Vetlanda går på knäna sista kvarten, säger Fredrik Rexin.

Mer läsning