Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg chanslöst även i tredje matchen

/

Inte heller i den tredje kvartsfinalen var Broberg nära att hota Sandviken, och för elfte säsongen i rad blev det respass i SM-kvartsfinalen.
– Över tre matcher är de bättre, det måste vi bara erkänna, summerar Svenne Olsson Brobergs sorti.

Annons

Uppgiften i Göransson Arena var svår redan på förhand för Broberg. Och inte blev den lättare efter att Sandviken skaffat sig en 2–0-ledning redan efter nio minuter.

En stor anledning till att det "bara" stod just 2–0 till hemmalaget efter en halvtimme var Brobergs Dennis Wasberg – tillbaka i buren efter två kvartsfinaler på bänken. Vid två lägen satte han stopp för Erik Pettersson. Först på ett friläge i mitten av halvleken innan han snabbt var ute och avstyrde ytterligare en farlighet.

– Det var skönt med en bra start, för det kan ju vara över snabbt om man inte är med i början härnere, säger Brobergsmålvakten.

Trots att Erik Pettersson var en av segerorganisatörerna i Sandviken med sina tre mål, så svarade han också för två straffmissar under matchen. En utanför, innan Wasberg räddade straff nummer två.

Efter Daniel Mossbergs 3–0-mål – via Magnus Fryklunds skridsko, tändes dock en strimma hopp när Brobergs främste målskytt för säsongen Martin Söderberg, resolut satte 1–3 på straff.

– Det var väl vid straffreduceringen som vi kanske kände att det fanns en liten chans att hitta in i matchen, men så kom ju repliken så snabbt och då blev det tungt och lite ridå ner, säger Dennis Wasberg.

För knappt en minut efter straffmålet skulle också Erik Pettersson få sin revansch på Wasberg. När han för tredje gången kom igenom och hamnade framför Brobergsmålvakten vann han duellen och skickade in 4–1-ledningen – ett mål som definitivt släckte Brobergs hopp.

Trots stundtals bra försvarsspel av Broberg i den andra halvleken gick det inte att hålla siffrorna nere mot slutet.

– Det är lite tråkigt att det drar iväg efter 4–1, säger Wasberg efter matchen, som blev säsongens sista.

När Brobergstränaren Svenne Olsson summerar kvartsfinalserien så ser han den första matchen som den bästa prestationen.

– Den matchen skapade vi en del lägen men var lite för valpiga i avsluten. Men det är ingen idé att fundera hit eller dit, de var bättre helt enkelt, säger han samtidigt som han nominerar Sandviken till guldkandidat:

– Om SAIK fortsätter med det spel de visat upp mot oss, då står de som svenska mästare, det är min känsla. De har spelat en fantastisk bandy och då har vi ändå stångat oss blodiga gång på gång mot deras försvar, konstaterar Svenne Olsson.

Mer läsning