Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg föll tungt: "Spelar vi så här har vi inget i slutspel att göra"

/

Brobergs defensiv darrade mot Kalix.
Och efteråt var Martin Söderberg inte speciellt glad över två tappade poäng.
– Spelar vi så här har vi inget i slutspel att göra, säger skyttekungen.

Annons

När Martin Söderberg gjorde 3–1 efter ett friläge i den 37:e minuten såg det mesta ut att gå Brobergs väg. Men sedan kom 2–3 innan paus och efter det gjorde Kalix ytterligare tre raka mål.

Matchen var på väg att rinna Broberg ur händerna.

– Känslan är att vi trodde att det var i princip klart. Vi slappnade av i defensiven och den andra halvleken måste vara bland det sämsta vi gjort, säger Martin Söderberg.

Tränaren Fredrik Rexin tog en timeout.

Tiden var då 55:08.

Och goda råd var dyra för slutspelsjagande Broberg.

– Jag vet inte om det blev så mycket bättre sedan heller. Vi gjorde också några fler misstag och det får bara inte hända. Vi hade ett jätteläge här i dag. Men spelar vi så här har vi inget i ett slutspel att göra, säger Söderberg.

LÄS MER: Robert Dammbro inför mötet med Kalix i Uppsala: "Det är bara att gilla läget"

Det var en på många sätt historisk match som spelades i Relitahallen i Kalix.

Inte bara på grund av den något ovanligt tiden för avslag – 14.20.

Utan också för att hemmalaget Kalix tvingades spela en hemmamatch drygt 90 mil från den egna arenan. Ett beslut som fick stora rubriker.

Men själva matchen blev till en mardröm för Broberg. Allt gick emot laget under en period på cirka tjugo minuter.

Robert Dammbro reducerade visserligen när Broberg fick mer att säga till om. Men under matchens sista sju-åtta minuter kom nästa målmässiga ryck från de långväga gästerna.

– Vi hade säkert tio lyft per halvlek som alla landade på Olov Englund. Vi fick inte den rätta längden och då är han grym, säger Söderberg.

LÄS MER: Efter matchflytten – Broberg kompenserar Kalix ekonomiskt: "Utan att vi egentligen behöver"

Brobergs anfallare hade inga bortförklaringar att komma med. Inte ens att matchen spelades mitt på dagen inför endast blott 34 åskådare.

– Absolut inte. Vi var jätteförberedda inför matchen. Men när vi gjorde 3–1 var det som att vi började ta för lätt på uppgiften. Då kändes det som att vi underskattade Kalix.

Hur kan det hända i en sådan här viktigt match med tanke på tabelläget?

– Kalix är ett bra bandylag och det visste vi på förhand. Vi har ingenting att skylla på. Det var kanonförhållanden. Och det är klart att vi ska vinna mot Kalix när vi är med och krigar om en slutspelplats.

Tidigare under dagen presenterade förbundskapten Svenne Olsson – som fanns på plats och följde matchen från läktaren – truppen till VM. Men Martin Söderbergs namn fanns inte med bland de 18 som får åka till Ryssland i nästa vecka.

– Det var väl rätt så väntat. Det är grymma spelare som man konkurrerar med. Jag ser det som en positiv grej att komma med i den första truppen. Nu har man lite med sig inför nästa säsong och kan kanske då ta den platsen. Jag önskar dom lycka till, säger Martin Söderberg.

LÄS MER: Dubbel glädje för Olov Englund i Kalix: "Fruktansvärt roligt att spela bandy"

LÄS MER: Så gick Kalix–Broberg minut för minut

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning