Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg kan vara på väg tillbaka

/
  • Forwarden Viktor Broberg är aktuell för en återkomst i elitserien och Sirius.

Viktor Broberg har spelat division 1-bandy under de två senaste säsongerna.
Men nu kan 33-åringen vara på väg tillbaka till Sirius.
– Det finns en förfrågan, och det har det gjort ett tag, säger han.

Annons

Säsongen 2012/2013 gjorde forwarden Viktor Broberg 31 mål och åtta assist på 26 elitseriematcher, plus fem mål i det kval som Sirius även då hamnade i.

Sedan har han "varvat ner" i Wattholma Tensta i division 1 östra – tillsammans med bland andra Andreas Eskhult och Andreas Werner. Inte helt oväntat har den nu 33-årige Viktor Brobergs produktion fortsatt även i den lägre serien, på 20 matcher över två säsonger har han noterats för 67 poäng.

Men så roligt som man kanske kan tro har han inte haft i ettan.

– Det är väl på en nivå där man kanske tycker att man ska dominera. Men samtidigt, med de gubbarna vi haft i laget, så har det varit fruktansvärt roligt för alla andra lag att möta oss, säger Viktor Broberg till Bandypuls, och fortsätter:

– Man har fått ta rätt ordentligt med stryk, så mycket roligare (än i elitserien) vet jag inte om det var. Man är liksom van en viss nivå på både domare och spelare, säger han.

Även säsongen 2010/2011 gjorde Viktor Broberg ett uppehåll från elitseriespel, då i SK Iron. Nu kan han vara på väg mot en ny comeback i elitserielaget Sirius. Uppsalaklubben har tappat en hel rad spelare, och dras till på köpet med en tuff ekonomisk situation.

– Sirius har hört av sig, det är inga hemligheter, säger Viktor Broberg, som är i valet och kvalet.

– Grejen är att jag driver en egen målerifirma, där jag har mycket att göra. Men jag har dragit i gång och träna, de senaste veckorna ganska mycket, och det känns okej i kroppen. Men just den här veckan är jag inte svinsugen på en elitsatsning i bandy igen, säger han.

Vis av tidigare erfarenheter så vet han att det kan gå ganska fort att hitta formen.

– Förut, när jag spelade en halv säsong i Sirius, hann jag ju träna upp mig. Då var jag ju visserligen två år yngre, även om jag inte är någon gammal gubbe nu heller, säger Viktor Broberg, som i alla fall kan bekräfta att det är färdigspelat i division 1.

– Jag kommer inte fortsätta där. Ska jag lira så ska det vara på riktigt, säger han.

Skulle det nu bli en comeback till hösten så har Viktor Broberg sina idéer hur det kommer att vara – både för egen del och för laget Sirius öde.

– Ska jag lira vet jag inte om jag vill sätta den pressen att det ska vara som för några år sedan. Men Sirius behöver spelare, och jag tänker mig väl kanske en lösning där jag spelar tio matcher eller femton matcher. Sedan ska man väl vara realistisk och titta på hur det ser ut i Sirius, att man hamnar långt ner och åker på att kvala. Så jag tror att man ska hitta ett spel som är roligt att spela (i elitserien) och sedan klara kvalet utan konstigheter, säger han.

Att hjälpa den klubb där Villa Lidköpingsfostrade Viktor Broberg spenderat åtta säsonger – hela och förkortade – lockar ändå när allt kommer omkring:

– Jag vill inte spela hjälte, men om Sirius ber om min hjälp så vill jag ge det en chans för att hjälpa till, säger han.

Mer läsning