Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg lätt byte för serieledarna

/
  • Brobergs målvakt Henrik Rehnvall tittar uppgivet efter bollen i mål när siffrorna rann i väg i den andra halvleken.

Ett avvaktande lag – och ett alltför försiktigt lag.
Då blev också Broberg ett alldeles för lätt byte.
– Vi klev inte dit i situationerna, säger Magnus Fryklund efter 2–9 (1–4) mot Sandviken.

Annons

Den fina formkurvan som gav två raka segrar mot Tillberga och Kungälv var som bortblåst. När elitserien startade om efter landskamperna mot Ryssland åkte nämligen Broberg på en svidande förlust när siffrorna rann i väg under de sista 45 minuterna.

– Vi slängde bort passningar. Det går inte att åka till Göransson arena och bjuda på omställningar och allting. Det är Sandviken alldeles för bra för, säger tränaren Svenne Olsson som inte gjorde något försök att förklara bort förlusten.

När de båda lagen möttes efter det landslagsuppehållet i mitten av december slutade det också med en storförlust (4–9) på hemmaplan. Nu upprepades samma scenario efter tio dagars ledighet från matcher.

Det verkar som att långa uppehåll stör rytmen för Brorberg.

– Jag vet inte riktigt om man ska dra några slutsatser av det. Sandviken har varit i Kina, så det är inte så mycket säga om, säger Magnus Fryklund.

Svenne Olsson igen:

– Stundtals var vi väldigt väldigt slarviga, Det kändes som om det var tre veckor sedan vi spelade match, säger han.

Brobergs första avslut på mål kom i den 17:e minuten när Adam Wijk testande Abbe Bodin med skott efter isen. I anfallet gjorde Sandviken 1–0 efter ett friläge. Och det var inte sista gången som målvakten Henrik Rehnvall ställdes öga mot öga med Sandvikens anfallare. I Patrik Nilssons frånvaro gjorde Erik Pettersson fyra av hemmalagets mål.

– Vi är inte nöjda med försvarsspelet över 90 minuter. Vi ramlade alldeles för långt ner i banan, precis som vi inte skulle göra. Det är för enkla bandymål helt enkelt, säger Olsson.

Broberg skapade ändå många hörnor, speciellt under den första halvleken, men utdelning var alldeles för dålig. Jonas Nygren reducering till 1–2 i den 33:e minuten kom efter en variant. Och så långt var Broberg med i matchen.

Sedan gjorde hemmalaget 3–1 – ett mål som blev omdiskuterat. Efter ett långt utkast plockade Rasmus Forslund ner bollen med handen och i anfallet efteråt sköt Erik Pettersson bollen i mål. Sedan dödade Erik Säfström matchen kort därefter.

– Det var en klockren hands, En domartabbe. Men det påverkade inte utgången av matchen. Absolut inte, säger Fryklund.

Svenne Olsson tycker att det ska bli skönt med en ny match direkt.

– VI får lämna det här bakom oss. Nu är det fredag och Bollnäs som gäller.

Mer läsning