Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg letar efter målformen: "Det har varit frustrerande"

/

Broberg har inte vunnit på länge.
Men tränaren Fredrik Rexin vet vad som krävs för att poängen ska börja trilla in igen
– Vi måste göra fler mål helt enkelt, säger han

Annons

36 mål på elva spelade matcher – det är Brobergs facit så här långt. Bara tre lag – Gripen, Sirius och Kalix – har gjort färre mål än Söderhamnslaget i elitserien i år. Tränaren Fredrik Rexin är mycket väl medveten om situationen:

– Vi behöver fördela målskyttet på flera spelare. Vi har ändå många gånger haft ett bra spel fram till den sista tredjedelen, men tyvärr är det bara Martin som det lossnat för riktigt, säger han.

LÄS MER: Följ Broberg–Sandviken här

Martin Söderberg, delad femma i den totala skytteligan, har ensam svarat för nästan hälften (15) av Brobergs mål. Därefter kommer Vadim Arkhipkin och Jonas Engström med fem vardera.

Rexin menar ändå att Broberg skapar tillräckligt med chanser, men att utdelningen är alldeles för dålig för att vinna matcher.

– Anfallarna har också sagt at det varit det har frustrerande. Nu måste vi komma till ännu fler heta lägen och försöka etablera ett anfallsspel högre upp på motståndarens planhalva. Då kommer det att lossna.

LÄS MER: Spelsugen Dammbro snart tillbaka: "Det börjar klia i benen"

Skadade Robert Dammbro, som stått på sidan den senaste månaden, har sin bild klar över vad som gäller.

– Det är skärpan framför allt. Man kan önska att det hade ramlat in något mål till. Det är långt kvar och det gäller att fortsätta gnugga på. Man ska inte få panik redan nu. Men varje match blir mer och mer viktigt ju mer man förlorar. Det kommer vi inte ifrån, säger han.

LÄS MER: Tabellen i elitserien

Mer läsning