Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg studsade tillbaka inför sämsta publiksiffran på länge: "Bara att credda dom som kom"

/

Utklassat av Västerås senast och i akut poängbehov i jakten på slutspel.
Då samlade Broberg ihop sig och nollade Sirius på ett kylslaget Hällåsen.
– Det var ett tag sedan jag höll nollan, det är alltid skönt, säger hemmakeepern Henrik Rehnvall efter 6–0-segern.

Annons

Blott 367 åskådare hade hittat till Hällåsen den kyliga fredagskvällen. Termometern visade på 15 kalla grader, men samtidigt var matchen av yttersta dignitet för ett Broberg i akut poängbehov.

Målvakten Henrik Rehnvall om den sämsta publiksiffran på många år på Hällåsen:

– Det är svinkallt och vi åker på 0–9-torsk mot Västerås, det har sett lite knackigt ut och så där. Det är bara att credda dom som kom. Och hoppas att vi kan locka tillbaka publiken näst gång.

De som kom fick i alla fall se ett stabilt och tryggt Broberg, som på ett effektivt sätt hittade tillbaka till grunderna i spelet efter dikeskörningen mot Västerås senast.

Läs mer: Snabbanalys från Broberg–Sirius

Martin Söderberg (tremålsskytt innan kvällen var över) dundrade in en hörna och Jonas Engström satte 2–0. Då var matchen inte ens kvarten gammal – och Broberg hade satt tonen och inlett vad som skulle bli en bekväm resa mot två blytunga poäng.

– Vi kontrollerar händelserna definitivt och totalt i 90 minuter. Det är skönt att vi med kniven mot strupen skärper till oss och spelar riktigt bra. Trots kylan och lite hoppig is så löser vi det bra, säger Henrik Rehnvall.

Läs mer: Sirius Jakob Jenefeldt glömde skridskorna – fick hjälp av supporterklubben

Brobergsmålvakten fick hålla nollan, även om han inte ställdes på allt för svåra prov av ett tämligen slätstruket och blekt Sirius.

– Skönt. Det var ett tag sedan, senast var väl mot Kungälv borta förra året. Det är alltid skönt att hålla nollan, säger Rehnvall och väljer därefter att hylla lagkamraterna som gjorde att han inte behövde slita allt för hårt.

– Det var lite hoppigt så man var tvungen att vara på alerten hela tiden. Men grabbarna gjorde det fantastiskt bra, Magnus (Fryklund) är framme och bryter när dom har bra skottlägen och så där.

Hur är det att stå där bak som målvakt och inte ha så mycket att göra, i den här kylan?

– Jag körde såna här tåvärmare som jag tryckte ner i skridskorna, så jag klarade mig faktiskt ganska bra. Ovanligt bra.

Hur viktigt var det att sätta defensiven igen, efter raset mot Västerås?

– Det är viktigt, såklart. Vi har analyserat både den fajten och hela den här perioden som vi har haft nu. Och kommit överens om saker som vi ska skruva upp, det behövs lite mer jävlar anamma och vi behöver komma närmare varandra. Och nu känns det jättebra.

Matchen mot Sirius var början på en rad viktiga matcher för Broberg, som inte har råd att gå på några fler minor i slutspurten av elitserien.

Närmast väntar Kalix och Kungälv, två matcher som tillsammans med Siriusmatchen kompletterar en trio matcher som bör resultera i sex poäng för Broberg. Om det ska bli ett nytt slutspel i Söderhamn, vill säga.

– Ja, det kan ju bli så. Absolut fyra, fem poäng åtminstone. Men sex poäng efter dom här matcherna vore ju absolut önskvärt, säger Henrik Rehnvall.

Läs mer: Tränare Rexin om pressen och Brobergs utsatta läge

Mer läsning