Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg sumpade gratisläget mot Västerås: "Vi blir stressade"

/

Broberg körde fast i jakten på en kvittering.
Då kom gratisläget efter tre Västeråsutvisningar.
– Jag tycker att vi har matchen där, säger Jonas Nygren.

Annons

Efter en jämn första halvlek, där Martin Söderberg med två mål såg till att det stod 2–2, växlade Västerås och i synnerhet Mikael Olsson upp efter paus. Olsson gjorde 3–2 på egen hand och gav Västerås grepp när han stötte en passning från Oscar Gröhn till 4–2 efter 67 minuters spel.

Men Jonas Nygren reducerade på hörna och sedan fick Broberg ett gyllen läge att kvittera när Stefan Edberg fick sällskap av Simon Folkesson och Tobias Holmberg i utvisningsbåset.

TV: Snabbanalys från Hällåsen

– Jag tycker att vi har matchen där när vi får spela tio mot sju, det betyder en hel del att ett ag får så många utvisade samtidigt. Men då blir vi stressade och gör kanske inte som vi bestämt. Men trots det har vi ju några lägen och borde ha gjort mål, säger Jonas Nygren.

Men Broberg lyckades inte överlista Andreas Bergwall, och när utvisningsbåset började tömmas så tog det också slut på kraft för Broberg som på slutet fick se Västerås gå ifrån till seger med 6–3.

– Vi gör en rätt okej match ändå, det känns såklart surt att säga det efter att vi har förlorat, men vi gör det bra. Västerås är tunga att möta med bra spelare och mycket fart, men vi är minst lika starka, säger Jonas Nygren.

LÄS MER: Mikael Olsson sänkte Broberg

Det var stundtals irriterat, både på isen och på avbytarbänken. Särskilt efter Västerås utvisningar i andra halvlek – och kanske i synnerhet efter den straff som Västerås fick i mitten av första halvleken.

Broberg ville ha hög klubba på Max Mårtensson, som i samma sekvens fick en liten tryckare av Magnus Fryklund som visades ut. Domaren Daniel Labe dömde straff som Anders Bruun satte för 1–1.

Den situationen såg sedan ut att hänga kvar i Brobergspelarnas humör.

– Det kan jag inte hålla med om, vi skakade av oss den rätt snabbt, säger Jonas Nygren kort.

Däremot så lägger Brobergs veteran gärna ut texten när det gäller Brobergs spel den här säsongen. För helt klart har laget hittat en ny nivå.

TV: Se alla målen från mötet på Hällåsen

– Så är det. Spelmässigt har vi hittat ett tryggare grundspel men samtidigt tappat en del av vårt omställningsspel. Men samtidigt kan man inte leva på omställningar, vi måste bli bättre på att äga matcher i perioder och det tycker jag vi blivit bättre på, även om det tar flera år att bli riktigt bra, säger han.

Den här kvällen räckte spelet för att nästan pressa en poäng ur Västerås – men bara nästan...

Mer läsning