Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg tvättade bort skammen – trots tunga förlusten i derbyt

/

Det finns inget värre än att förlora ett derby.
Trots det kunde Martin Söderberg säga det här tio minuter efter slutsignalen:
– Vi studsar tillbaka och efter att ha skämt ut oss på hemmaplan. Vi kan vara nöjda med vår insats.

Annons

frågan var hur illa smällen mot Vänersborg (1–9) egentligen tog. Svaret kom omgående i säsongens första hälsingederby.

Efter bara nio minuter så hade Vadim Arhipkin och Martin Söderberg skickat upp Broberg till 2–0.

TV: Hägglund och Axmans snabbanalys från Sävstaås

– Det kändes jäkligt bra, vi var revanschsugna efter att ha skämt ut oss mot Vänersborg. Första halvlek är ju riktigt bra, säger Martin Söderberg.

Och Brobergsanfallaren hade mycket väl kunnat bli matchhjälte.

– Jag duttade ju över mål i första när jag var fri, jag visste inte att jag var så nära. Och i andra så gör Prytz (Niklas, målvakt i Bollnäs) en jätteräddning på ett friläge, men det var ett dåligt avslut också, jag borde försökt ta en halvmeter till, säger han.

BILDSPEL: Se derbyt genom Andreas Taggs lins

Men Broberg fick inte den utdelning man önskat. Bollnäs kom tillbaka och vände på sex minuter i den första halvleken, som var en fartig och sprudlande med två anfallsglada lag.

Efter paus så kvitterade Filip Skoglund Bollnäs 4–3-ledning efter en misslyckad hörna och Broberg hade poängvittring. Men när Christian Mickelsson med sitt tredje mål sköt 5–4 för Bollnäs saknades kraften för en ny forcering.

– Det kom aldrig någon, vi får inte till något tryck och har ju två utvisningar där. Vi känns inte slitna men spelar annorlunda sista 20 och får inte till något. Det blev mycket boll på fel spelare och det gick på rus, säger Martin Söderberg.

– Sen har vi ju lägen att få med oss en poäng. Prytz gör ju några jätteräddningar. Sen får ju (Per) Hellmyrs tiden att gå, han gör som han vill och sista fem får han själv att rinna iväg. Det blir drygt att möta.

TV: Se alla mål från hälsingederbyt

Också var det alla missade lägen...

– Det är det som skiljer från att vara matchvinnare till att vara en less förlorare. Men vi sade att fast det är tätt inpå är vi nöjda spelmässigt och studsar tillbaka och var nog värda en poäng i alla fall.

Nu väntar en veckas vila för landslagsuppehåll, och in i den perioden önskar sig Martin Söderberg en enda sak – bra is hemma på Hällåsen.

– Det var jättekul att spela under bra förhållanden idag, det var länge sedan vi hade det. Jag kan inte ens komma på när vi kunde göra en bra träning. Det blir mest skitisar. Första året var det bara häftigt att vi kunde prestera, nu blir man rätt less, särskilt när man vet vilka förutsättningar det kan vara. Man är ju uppväxt med att spela i arenan i Edsbyn.

LÄS MER: Så gick det i samtliga matcher i elitserien

Mer läsning