Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg ur i kvarten: "Vi växer in i det match för match"

/

Broberg ledde med 2–0 långt in på den första halvleken.
Men ändå får Söderhamnslaget lämna turneringen efter förlust efter straffar mot SAIK.
– Vi är nöjda ändå med 2–2 borta mot Sandviken, säger en inte alltför nedslagen tränare i Fredrik Rexin.

Annons

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

Anfallaren Martin Söderberg gav Broberg en fin start på kvartsfinalen i World Cup mot Sandviken. Han vände om och drog dit en 1–0-ledning när matchen var åtta minuter gammal. Än mer skrällvittring fick Broberg när Jonas Nygren klämde dit en hörna för 2–0 med sju minuter kvar att spela av första halvlek.

– Vi pratade innan om att de kanske var lite ringrostiga medan vi var i gång, säger Brobergstränaren Fredrik Rexin.

Vad tänkte du när ni hade 2–0?

– Att nu har vi dem i gungning, vi ville ha dem frustrerade. Det var SAIK som var tvungna att bjuda upp på sin hemmaplan, medan vi inte behövde spela något skönspel.

Broberg klarade dock inte av att ha med sig en tvåmmålsledning till paus – för efter att Magnus Fryklund inte fått ordning på ett Sandvikenlyft kunde Christoffer Edlund lätta in ett reduceringsmål bakom Dennis Wasberg.

LÄS MER: Erik Pettersson efter dramat: "Vi fick skällning"

Drygt fem minuter in på andra kom också kvitteringen, när Erik Pettersson dundrade in ett frislag i första krysset.

– Vi hade behövt få ett lite större tryck lite längre. Vi vet att Sandvikens spel är jobbigt när man spelar 90 minuter, och att de kommer anfalla med mycket folk, säger Fredrik Rexin, och fortsätter:

– Det blir ju så att vi sjunker längre och längre ner, men det är inte många elitserielag som kan komma hit och pressa SAIK...

Broberg hade inte mycket till chanser i den andra halvleken – men när man väl var framme så svarade Sandvikens målvakt Martin Falk för en vass dubbelräddning och även räddning på den efterföljande hörnan.

LÄS MER: Dammbros delikatess tog Broberg till kvartsfinal

Det hela gick till straffar, där Broberg missade sina två första medan Sandviken satte sina.

Trots att Broberg nu är utslaget så kommer laget sova kvar i Sandviken.

– Att bädda sängarna innan den här matchen hade ju inte varit någon bra signal, så vi blir kvar till i morgon, säger Fredrik Rexin.

Kan du utvärdera er insats i World Cup?

– Vi började lite trevande, men växer in i det match för match. Under försäsongen har vi inte mycket att utvärdera när vi tränar, så vi får ta det på matcherna i stället.

Ni åker ut i kvarten – vad hade ni för resultatmål?

– Vi hade inget, utan bara prestationsmål. Och det var att vara med i alla matcher, och det är vi väl förutom mot Jenisej. Så länge vi gör en bra defensiv prestation så kommer vi att vara med mot alla lag i elitserien, det gäller att ha krafter kvar att ställa om, säger Fredrik Rexin.

Mer läsning