Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg utan hemmaarena under tre veckor i vinter: ”Det är bara att gilla läget”

Broberg tvingas lämna sin hemmaarena mitt under brinnande säsong. Anledningen är att Hällåsen är upptagen av SM-veckan 2017. – Vi får helt enkelt anpassa oss sista säsongen utomhus, säger Svenne Olsson.

Annons

Söderhamns kommun skickade nyligen ut ett officiellt nyhetsbrev om bandyhallsbygget på Hällåsen. Där stod det bland annat att läsa: ”Under en vecka före och en vecka efter SM-veckan i januari 2017 kommer inte planen att vara tillgänglig för vanlig användning. Alternativa träningsplatser behöver planeras. Mest troligt kommer en tillfällig naturis att behöva skapas förungdomsverksamheten dessa veckor”.

Kommunen skriver också att den nya hallen kan tidigast stå klar i augusti månad 2017.

– Det hade förstås varit helt optimalt anläggningen varit klar till vinterveckan. Men nu har vi fått svar att processen tar lite längre tid och då får vi helt enkelt anpassa oss sista säsongen utomhus, säger Svenne Olsson.

– Det är bara att gilla läget.

SM-veckan vinter 2017 arrangeras i Söderhamn 30 januari-5 februari. Under samma vecka spelas även bandy-VM i Sandviken.

Det betyder i klartext att Broberg varken kan träna eller spela matcher på den ordinarie hemmaarenan mellan 23 januari och 12 februari. Det betyder i sin tur också att klubben kommer att ha tydliga önskemål när elitseriens spelschema spikas senare under våren.

– Vi får ha någon form av dialog med seriemakarna och försöka anpassa så att Broberg spelar borta kanske flera omgångar i rad både före och efter VM. Det kommer säkert att bli lite pussel med schemat, men jag förutsätter att vi hittar en lösning på det.

Hur påverkar det rent sportsligt?

– Det är omöjligt att sia om. Men naturligtvis innebär det att vi får åka till Bollnäs alternativt Edsbyn och träna under tre veckor. Sedan kommer det att medföra lite ytterligare åtgärder för oss. Det är inte bara a-lagsbandyn det gäller. Vi har också ungdomslag som behöver ha någonstans att träna. Och vi behöver hitta en ispist i Söderhamn, säger Svenne Olsson.

LÄS MER: Nya skisser på bandyhallen i Söderhamn – kan stå klar i augusti 2017

LÄS MER: Stor kartläggning: Så är kontraktsläget i alla elitserieklubbar

Mer läsning