Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg värvar norsk mittfältare

/
  • Fritiof Hagberg är Brobergs andra nyförvärv inför kommande säsong.

Broberg fortsätter att rusta inför den kommande säsongen.
Nu har norske Fritiof Hagberg skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
– Han är intressant på flera sätt, säger sportchefen Svenne Olsson.

Annons

Olsson fortsätter att värva ungt till Broberg. Förra säsongen anslöt Simon Blomquist från Sandvikens ungdomslag. Nu är det Fritiof Hagbergs tur att göra samma sak och ta nästa steg i bandykarriären.

– Det känns bra och det ska bli roligt att göra något annat efter att ha varit i Sandviken i tre år.

Vad vet du om Broberg?

– Egentligen är det inte så jättemycket. Jag vet att det är ett bra och jämnt lag med många duktiga skridskoåkare, säger nyförvärvet som ansluter till laget efter sommaren.

Hagberg är skolad i Sandvikens organisation och går just nu det sista året på bandygymnasiet. I vintras spelade han med klubbens P20-lag och gjorde även några inhopp i a-laget, bland annat i den sista kvartsfinalen mot Broberg.

19-åringen deltog också i senaste VM, där Norge slutade femma i turneringen.

– Det är en bra passningsspelare med en smidig och fin skridskoåkning. Naturligtvis har han också en hel del att förbättra. Men det viktigaste för honom är att ta steget upp i en seniormiljö och utvecklas i lugn och ro, säger Svenne Olsson.

Brobergs sportchef berättar att han fick upp ögonen för Fritiof Hagberg i vintras.

– Jag fick ett tips och efter det var jag och kollade på honom några gånger. Och jag gillade vad jag såg. Han grejar de flesta positionerna och kan spela både offensiv yttermittfältare, centralt och som halv.

– Vi har två juniorplatser och det innebär att han kontinuerligt kommer att vara med i och runt alla elitseriematcher. Sedan är det upp till prestation beroende på istid. Men vi plockar inte hit spelare för att stå på läktaren.

Med Hagbergs ankomst betyder det att Broberg har två målvakter och 15 utespelare under kontrakt. Bara en plats återstår att fylla innan truppen är komplett.

– Det är ingenting klart. Vi får låta framtiden utvisa om vi breddar truppen ytterligare eller om vi lyfter upp någon från de egna leden, säger Olsson.

Däremot ser det inte ut att bli någon fortsättning för Marcus Enberg

– Det är synd, naturligtvis. Men jag har full förståelse för att han vill ha en större roll i kanske ett allsvenskt lag och förhoppningsvis kan han göra samma resa som Jonas Engström en gång gjorde.

Mer läsning