Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs Filip Skoglund om sekvensen som punkterade matchen: "Fattar inte att han räddar den"

/

Filip Skoglund fick chansen som kunde ha tagit Broberg tillbaka in i matchen.
Men 23-åringen brände friläget – och i anfallet efter punkterade Sandviken annandagsderbyt.
– Först fattar jag inte att han räddar den, säger Skoglund.

Annons

Sandviken ledde med 2–0 mot Broberg och hade matchen under kontroll. Då, fem minuter in i den andra halvleken, fick Filip Skoglund ett utmärkt läge att föra in sitt Broberg i matchen igen.

Fri med Martin Falk försökte han placera in bollen. Men SAIK-målvakten klarade – och i kontringen som följde sköt Erik Pettersson i stället 3–0 till Sandviken i annandagsderbyt i Göransson Arena.

– Jag får en jättebra passning av Larsson (Stefan). Jag går på djupet, viker innanför försvararen och ska sätta upp den. Men då räddar Falk. Det är tråkigt, och vi har något mer sånt där läge innan paus, säger Filip Skoglund.

Målet var ett hårt slag mot ett Broberg som i det läget ändå var med och utmanade Sandviken.

– Efter första halvlek känns det som att det är orättvist att gå in och ligga under med 2–0. Det är mentala missar som vi gör, och tunga mentala mål som dom gör.

Se även: TV – Fredrik Rexin hittar ljusglimtar trots förlusten

Ännu tyngre mentalt blev det alltså efter den där matchavgörande sekvensen, sekunderna efter Skoglunds bommade friläge.

– Först fattar jag inte att han räddar den, och sen får försvararen framför bort bollen. Så jag tar bara rygg på han som sätter i gång kontringen, och det går ju bara rätt fram och sen tar dom ett långskott som går in i stället. Det tar på krafterna, såklart, säger Skoglund.

Efter det 3–0-målet var Broberg aldrig riktigt nära. Bara minuter senare utökade Sandviken till 4–0, på hörna genom Daniel Mossberg. Sandviken vann till slut med 7–3.

Läs mer: Varning för en alldeles för seriös och tråkig bandykrönika – en spegelbild av verkligheten

Broberg saknade däremot inte lägen – tvärtom hade man chanser att göra betydligt fler mål än tre.

Men i en kombination av ineffektivitet, missflyt och en storspelande Martin Falk i SAIK-målet så var man ändå aldrig nära att åka hem till Söderhamn med en poäng.

– Det känns, orättvist vet jag inte om jag ska säga, men vi skapar absolut lägen för att göra fler mål. Det är ribbträffar, stolpträffar och omöjliga räddningar av Falk, säger Filip Skoglund.

Ni har fruktansvärt svårt att slå lagen som ligger ovanför er i tabellen, hur ser du på det?

– Vissa sekvenser i matcherna har vi ett spel som gör att vi ska kunna vinna över dom här lagen. Men vi får inte riktigt ut det över 90 minuter. Det är väl det vi måste jobba med, som jag ser det.

Läs mer: Två omöjliga räddningar av Falk som var SAIK:s hjälte

Mer läsning