Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs glädjebesked: Söderberg stannar

/

Martin Söderberg blir kvar i Broberg – trots flyttryktena.
Anfallarens nya kontrakt sträcker sig över två år.

Annons

Martin Söderberg har varit en ryktenas man sedan säsongen tog slut. Bland annat har moderklubben Edsbyn aviserat att man ska ta kontakt med honom under våren.

Men nu har anfallaren, som gjorde 37 mål och två assist under elitserien, bestämt sig för att stanna i Broberg och Söderhamn.

– Till en början efter säsongen var tankarna att jag ville spela inomhus. Men både jag och Amanda trivs väldigt bra i Söderhamn och känner tryggheten här. Jag vill inte flytta. Jag trivs också riktigt bra i laget, säger Martin Söderberg till Brobergs hemsida.

– Det är också mycket positivt runt Broberg just nu. Jag känner till Brobergs ekonomiska situation, så därför känns det bra med den nystart som kommit. Nye ordföranden Nisse Stefansson verkar bra, fortsätter han.

Efter att ha åkt ut i kvartsfinal två säsonger i rad med Broberg siktar han nu på att ta sig längre – både med klubben och personligen.

– Jag vill komma så långt jag kan. Landslaget är givetvis ett mål för mig personligen och självklart vill jag spela de större matcherna såsom semifinal och final. Och att få göra det med Broberg, den klubb jag utvecklats mest i, vore en dröm.

Tränaren och sportchefen Svenne Olsson, som ju också är assisterande tränare i landslaget och som just nu befinner sig i Khabarovsk inför VM, gläds över Martin Söderbergs signatur.

– Detta var självklart en prioriterad signatur för Broberg som klubb, med en ung kille under fortsatt utveckling och vi är nöjda att Martin har tagit och fortfarande tar sin utveckling fortsättningsvis i Broberg, säger han till klubbens hemsida.

LÄS MER

Brobergs ordförande sätter ekonomin först

Mer läsning