Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs missar blev för många

/

Broberg lyckades till slut spräcka nollan på stopptid.
Men chanser saknades inte under matchen – fråga bara Martin Söderberg.
– Vi borde ha gjort några fler mål, suckar skyttekungen.

Annons

Martin Söderberg gjorde totoalt 37 mål på 26 matcher i elitserien.

Men han fick lämna planen mållös – när Broberg föll med 1–3 i den första kvartsfinalen.

– Det känns riktig tungt. Jag tycker att vi skapade chanser att vi kunde ha tagit matchen till en förlängning. Vi borde åtminstone ha gjort några fler mål, säger Söderberg.

Sandviken kom till spel utan skyttekungen Patrik Nilsson som skadade knät under uppvärmningen och skapade, förutom målen, sina bästa chanser på ett tiotal hörnor. Men utan resultat, trots att bollen vid flera tillfällen dansade på mållinjen.

Broberg hade genomgående svårt att ta vara på de lägen som gavs. Det är en nog så viktigt detalj i en kvartsfinal på bortaplan mot förra årets svenska mästare

Redan under den första kvarten i första halvleken hade Broberg inte mindre än fyra avslut mot mål. Två av dessa kom från Martin Söderbergs klubba. Och skyttekungen var både besviken och rejält självkritisk efter slutsignalen på lördagskvällen.

– Det var ett par tre stycken i första som jag borde ha gjort minst ett mål på. Sen hade jag också en chans i andra också. Vadim (Arkhipkin) och Rolf (Larsson) hade också bra lägen, säger han.

Sandviken vinner med 3–1. Vad är skillnaden mellan lagen?

– Helt klart hade Sandviken ett spelövertag. Men de skapade inte så jättemycket, däremot satte de sina chanser. Där är skillnaden, säger Söderberg.

Tränaren Svenne Olsson:

– Det var solkara avslut och halvt som halvt frilägen. Det håller inte att åka hit och göra det. Det är alldeles för lamt, säger han.

– Jag är jätteförvånad att inte grabbarna trycker till. Det får vi vässa till på tisdag i stället.

Mer läsning