Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs ordförande sätter ekonomin först

/

Brobergs ordförande sätter ekonomin först.
Ett beslut är att sänka spelarkostnaderna inför nästa säsong.
Det betyder också att två profiler nu lämnar klubben.
– Jag ser inte det här som någon stor dramatik, säger Nils Stefansson.

Annons

Broberg tog sig till kvartsfinal för elfte året i rad. Men nu står det klart klubbens två finska spelare försvinner till nästa säsong. Sporten har tidigare berättat om Ilari Moisala som inom den närmaste tiden kommer att skriva på för IFK Vänersborg. Även Rolf Larsson lämnar Broberg efter ett gemensamt beslut om att gå skilda vägar. De anses vara för dyra i den satsning som Broberg tänker göra nästa säsong.

– Bandyn har haft problem och i år är det Hammarby och Sirius som lever över sina tillgångar. Och det gör delvis även vi. Men nu är det slut på den tiden. Vi måste helt enkelt få ordning på ekonomin och rätta matsäcken efter det, säger ordförande Nils Stefansson.

Hur ser satsningen ut inför den kommande säsongen jämfört med tidigare?

– Vi har jobbat med en budget som vi ska finslipa och så mycket kan jag säga att vi kommer att skära i den. Därför att Broberg i framtiden inte kommer att delta i den här leken som jag tror kommer att fördärva bandysporten om det inte blir ett slut. Vi måste hitta en balans. Men vi börjar med att ta vårt ansvar.

Ni drar alltså i handbromsen?

– Nej, inte bara det. Vi vill sänka kostnaderna, men samtidigt också öka intäkterna. Och att vi fortsätter göra bra saker i kommunen och i samhället för att bli en aktör. På det sättet kan vi öka trovärdigheten och locka andra samarbetspartners.

Betyder det att ni även sänker den sportsliga målsättningen eller blir det en fortsatt satsning mot slutspel?

– Vi nådde med marginal slutspel i år och har inte ändrat den ambitionsnivån på något sätt. Men sen beror det på man hur man ser det. Jag är av den tron att det finns mycket att vinna med en kärna med spelare från Söderhamn. Vi kommer att gå in med en av seriens lägsta budgetar och bara det är spännande.

Sportchefen Svenne Olsson, som på måndagen flög till ryska Chabarovsk och bandy-VM som startar i slutet av veckan, har i en tidigare intervju sagt att Broberg även jobbar på att få in ett par nya namn i truppen.

– Ja, det gör vi. Och vi har spelare som med ett ökat ansvar kan fylla upp luckorna. Jag ser inte det här som någon stor dramatik, säger Nils Stefansson.

Finns det något nytt att berätta om Martin Söderberg som står utan kontrakt?

– Jag vet att det pågår diskussioner och räknar med att det ska komma något besked inom kort.

Mer läsning