Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryngelson berättar om otäcka skadan: "Det bara strålade ut i benen"

/
  • Jesper Bryngelson följer World cup från läktaren efter ryggskadan.

Jesper Bryngelson lämnade planen på bår i matchen mot Bollnäs.
Nu berättar Villa-stjärnan om ryggskadan som till en början skrämde honom.
– Det bara strålade ut i benen, så man blev lite orolig, säger anfallaren.

Annons

I Villas World cup-premiär mot Bollnäs under torsdagen blev Jesper Bryngelson frispelad och gjorde 1–0. Men i stället för att fira målet blev Villa-anfallaren liggande med svåra smärtor inne i målet och några minuter senare lämnade 38-åringen isen på bår.

LÄS MER: Villa-anfallaren ut på bår med ryggskada

När Bandypuls träffar Jesper Bryngelson dagen efter berättar han om skadan som faktiskt gjorde honom rädd initialt.

– Det kändes jättekonstigt. Jag försökte resa mig, men det gick inte. Det bara strålade ut i benen, så man blev lite orolig, säger han.

– Jag brukar ofta kunna resa mig även om jag har jätteont, men det kändes jättekonstigt. Det träffade väl någon nerv så att det kändes, men det är bättre i dag.

Berätta om skadesituationen. Kolliderade du med stolpen?

– Nej, jag fick ont innan. Precis när jag lade in bollen var det som att man fick en kniv rakt in i ryggen. Jag tror att jag fick Spinnars (Anders) knä i ryggen, han kom och jagade lite bakom. Men det träffade bara väldigt olyckligt, på muskeln precis bredvid ryggraden.

LÄS ÄVEN: Edsbyns målvakt till sjukhus för röntgen

Hur mår du i dag?

– Det är okej. Jag är stel i ryggen, jag fick en blödning. Nerver ligger i kläm, så jag är öm, säger Jesper Bryngelson, och berättar om timmarna efter skadan.

– Det tog några timmar innan man började känna att man hade kontroll och kunde gå ordentligt.

När Villa möter nya stjärnlaget Neftyanik klockan 15.45 på fredagen är det med Jesper Bryngelson vid sidan av isen. Men trots att han är stel och öm har han ännu inte gett upp hoppet om att spela mer i World cup. Någon fara för hans medverkan i seriepremiären om två veckor ska det inte vara.

LÄS ÄVEN: Nya skadeproblem i Broberg

– Vi får se, jag kör lite laser och så och så får vi se om det är kört med cupen. Det vet jag inte än. I vissa rörelser är det som att någon stoppar en kniv i ryggen, så känns det så, då går det inte att spela.

Mer läsning