Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryngelsson bryter med Villa Lidköping – avslutar karriären i moderklubben

/

Jesper Bryngelsson har varit en grundbult i Villa Lidköping i nästan nio säsonger.
Men nu tackar 38-åringen för sig och lämnar den stora bandyscenen.
– Jag har sagt tack och hej till laget, och det var otroligt jobbigt, säger Villaikonen

Annons

När beskedet kom på torsdagseftermiddagen att Jesper Bryngelsson lämnar elitserietvåan Villa Lidköping med omedelbar verkan kom det som en stor överraskning.

På kvällen meddelade anfallsveteranen sina lagkamrater att han spelat sin sista match för Villa. Och det blev ett känslosamt avsked.

– Jag har sagt tack och hej, och det var otroligt jobbigt. När det väl kommer till sin spets och man tar beslutet så är det mycket som kommer fram. Det kommer tårar, jag är en känslomänniska. De önskade lycka till och tycker det är tråkigt att jag inte blir kvar, men de förstår mig som person och varför jag gör det, säger Jesper Bryngelsson.

Det stora skälet till att han slutar i Villa Lidköping för att avsluta sin karriär i moderklubben Nitro/Nora är enkel – för lite speltid.

Jesper Bryngelsson utvecklar:

– Jag vet faktiskt inte vad som gjort att det blivit mindre speltid i år, men vi har jättebra spelare i Villa och när man är van att spela mycket och driva, vilket är min starka sida, så blir det svårt när man får stå över någon match och inte kan bidra som man vill, säger han.

– Jag skyller inte på något, men jag har inte varit tillfredställd.

LÄS MER: Derbyt flyttas till Ale Arena

I samråd med klubben så kom lösningen att han får spela resten av säsongen med allsvenska nykomlingen Nitro/Nora. Och där kommer det garanterat inte bli någon brist på speltid. Laget ligger näst sist i tabellen med bara en seger.

– Jag ska väl gå in på mitten som spelmotor, det är ett helt annat spel och annorlunda förutsättningar. Men det ska bli jäkligt roligt, man har alltid varit bortskämd här i Villa, nu kommer man tillbaka till hur bandyn var när jag började karriären, cirkeln sluts. Det blir kul att komma in med mina erfarenheter och hjälpa dem kvar i allsvenskan, säger Jesper Bryngelsson, som räknar med att pendla de 20 milen till Nora då det krävs.

– Jag kommer att bo kvar, vi trivs så bra i Lidköping. Rent praktiskt kommer det bli så att jag kommer åka till de träningar som behövs. De flesta matcherna är ju häromkring. och vi är tre till från Lidköping som kommer att åka, så det blir bra. Jag får träna en del på egen hand.

LÄS MER: Här är klubbarna som drar mest publik

Kanske med Villa?

– Vi har inte pratat så, men det kanske inte är omöjligt att träna med dem lite, för lång och trogen tjänst säg... Vi får se om de behöver folk på träningarna då är det inga problem för mig att hoppa in

Du hade inga andra funderingar än Nitro/Nora?

– Nej, jag hade bestämt mig att det här var sista året på elitnivå och då ville jag spela för Villa. Sedan ville jag avsluta i Nora och ge tillbaka lite till moderklubben, men nu blev det tidigare än väntat. Hade det inte blivit så att Nora funnits så hade jag nog varit kvar och inte letat mig någon annanstans.

Jesper Bryngelsson kom till Villa Lidköping säsongen 2007/2008. Då hade klubben ingen hall och ett A-lag som för det mesta fick respass redan i en kvartsfinal.

Sedan dess har det hänt mycket.

– Det är lätt att säga att året vi gick till final är det största man varit med om, det var en jättegrej för oss i Villa också. Men åren innan, när vi byggde upp det från att vara ett halvdant elitseriegäng till att bli ett stabilt semifinallag har varit häftigt. Plus allt stöd vi har här nere vilket är unikt. Det är det man kommer minnas mest av tiden i Villa, säger Jesper Bryngelsson.

Hur framtiden ser ut efter den här säsongen har han inte funderat på. Men det kan vara så att det blir hans sista säsong på en bandyplan.

– Jag kan ha gjort min sista barmarkssommar, och den tanken är ju faktiskt lockande. Man har ju en familj som kan få lite mer uppmärksamhet nu, och det känns skönt.

Från Villa Lidköpings sida säger klubbchefen Jonas "Sparris" Johansson så är om beslutet att släppa iväg veterananfallaren till allsvenskan:

– Jesper har varit en av våra stora spelare och när han nu vill avsluta den framgångsrika spelarkarriären i moderklubben var det självklart att vi ställde upp på den här lösningen, säger han.

Mer läsning