Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Burvall Jonsson efter Edsbyns svängiga start: "Vi ska ösa på igen mot Vetlanda"

Från brusande målfest till besk baksmälla – på två dagar.
Frågan är exakt var Edsbyn står efter den besynnerligt svängiga inledningen av serien.
– Vi vill ösa på mer framåt i år, säger 34-årige högerhalven Daniel Burvall Jonsson inför tisdagens hemmamatch mot Vetlanda.

Annons

För att vara bandy i modern tid spelar Edsbyns IF mer betydligt rakare puckar i inledningen av elitserie.

Daniel

Redan i hemmapremiären mot Vänersborg var det tydligt att laget adderat ytterligare en offensiv växel, men fick dålig utdelning på alla chanser och föll på några defensiva misstag till slut.

Den retroaktiva utdelningen kom i andra omgången med mäktiga 10–3 borta mot Villa Lidköping.

Frågan är då hur det rödblå expressloket, bara 48 timmar senare, kunde spåra ur (2–7) helt mot Tillberga inför 427 förvånade åskådare i ABB Arena?

– Tja, säg det. Vi får helt enkelt inte ut det vi behöver för att vinna. Men det var inte underskattning, vi visste att vi mötte ett bra lag och hade också ett bra snack inför matchen, säger Daniel "Popa" Burvall Jonsson.

Möjligen finns en delförklaring att hitta i just den häftiga medvinden i Lidköping, där Edsbyn tidigare åkt på så många minor.

– Hmm, kanske fanns det lite i bakhuvudet att vi kom från en storseger med 10–3 och var mest fokuserade på att gå framåt igen. Nu blev vi lite för splittrade i defensiven, och det gav Tillberga för mycket yta att spela på. Det räcker med att tumma lite på detaljerna, då åker man dit i dagens jämna elitserie, säger Burvall Jonsson.

Det är ett frejdigare och mer offensivt präglat Edsbyn som på tisdag sätter fart mot Vetlanda.

Som trivs med att vara tillbaka som klassisk högerhalv igen, och inte som högerhalvback sedan Edsbyn lagt ner "experimentet" med fyrbackslinje.

– Det ger en lite friare roll i offensiven. Med fyrbackslinjen krävdes mer defensiv koll, om Hans Andersson gick fram på andra kanten var jag tvungen att stanna mer i försvaret och täcka upp. Nu kan vi gå båda två, med tre backar som är kvar i grundläget, säger den rutinerade 34-åringen från Söderhamn, som är inne på sitt sista kontraktsår i sin andra längre sejour i Edsbyns IF.

Läs mer: öppnar för att vända hemåt

Han har tidigare medgivit att det kan vara ett alternativ att flytta hem till Broberg, och till den nya hall som är på ingång, så småningom.

– Inget jag funderar särskilt mycket på just nu. Vi får se hur det blir efter säsongen. Kanske finns det ingen klubb som vill ha mig och då är det väl bara att bli materialare direkt.

Nä, den här "bandyproffesorn" (med fyra assist i klubbtopp) är främst fokuserad på den kalkyl som gäller för tisdagens hemmamatch mot Vetlanda, som en av flera nytända äldre spelare och efter en bitvis småseg resa förra säsongen.

Läs mer: Förkylt i slutspelet

– Det är viktiga poäng så här i början, och dom här vill gärna ha i hemmahallen. Det gäller att ha lite extra koll på Jocke Andersson framåt och såklart Johan Löfstedt, en av de absolut bästa i elitserien. Samtidigt tycker jag att vi har en betydligt bredare arsenal, säger "Popa".

Ett vapen är den "nya" och snabbare offensiven.

Daniel Burvall Jonsson håller med om att det är ett snäppet frejdigare och mer fartfyllt Edsbyn vi får se på isen den här säsongen.

– Det är så vi har bestämt att vi vill spela nu. Om det tidigare kunde handla mer om att bygga upp, äga boll och vänta på lägen, så är det mer av att snabbt skapa egna lägen.

Mer läsning