Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byn testade varianter

/
  • Jocke Svensk fick kliva fram och gå på attack i en mer offensiv roll.

Edsbyn har redan börjat ladda för slutspelet.
Klurar, lurar – och testade några varianter i derbyt.
– Visst är det skoj att få köra lite mer offensivt, säger Jocke Svensk, mittbacken som fick ta klivet upp på mitten igen.

Annons

I ett kommande slutspel gäller det att ha några ess i bakfickan.

Det kan handla om olika varianter vid fasta situationer, nog så viktigt.

I Edsbyn är det ofta med Daniel Liw i en sorts huvudroll som avslutande "gubbe i lådan", som vid onsdagens snygga hörnvariant som gav 3–2 mot Ljusdal.

Men det går även att hitta varianter i uppställningen.

I derbyt fick halvbackarna Hasse Andersson och Daniel Jonsson byta kant med varandra, och det med lyckat resultat till slut. Både Andersson, nu på vänsterkanten, och "Popa" Jonsson till höger var mycket bra när Edsbyn vände på derbysteken.

– Vi vill helt enkelt ha båda alternativen med oss in i slutspelet, och då måste vi ju testa det också, säger tränare Thomas Liw.

Som också dirigerade om under matchen, och för att bryta baktakten i en besvärlig första halvlek där Edsbyn hade problem med den offensiva rytmen.

Då fick mittbacken Jocke Svensk lämna över sin normala position till Mattias Andersson och kliva upp i banan – också det ett skifte som fungerade bra till slut.

– Det är ingen ovan position precis, jag spelade ju där förra säsongen. Och kul med lite variation, och att få vara med lite mer även i det offensiva spelet, säger den tekniske 24-åringen som även höll sig framme och var bra på hugget när han gjorde 4–2 i andra halvlek.

– Vi vill ju ha med oss så många varianter som möjligt, då blir vi svårare att läsa för motståndarna, säger Svensk, glad över att Edsbyn kunde knäcka derbynöten till slut.

– Tycker vi började rätt bra ändå, men 0–2 i paus kändes verkligen inte bra. Det var viktigt att vi fick det där tidiga målet i andra halvlek, då kunde vi slappna av lite och spela ut. Men det tål att sägas igen, det finns inga lätta matcher i den här elitserien, konstaterar Jocke Svensk.

Nej, det krävs ofta hårt jobb, även om klass och kvalitet lika ofta ger utslag över fulla 90 minuter...

Mer läsning