Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlsson om VSK-forwardens återkomst: "Skönt att han är aktuell för match"

VSK har haft en tung period i inledningen av elitserien 2016/17. Målskyttet har saknats och poängen har lyst med sin frånvaro. Men nu är vassa poängplockaren Ted Bergström tillbaka på isen och Carlsson hoppas att han ska visa vägen framför målet.

Annons

Men vägen tillbaka till spelklar har inte varit en dans på rosor för Ted Bergström efter den svåra knäskadan. I tio veckor har han kört rehabträning på egen hand.

–Det har inte varit så roligt att köra själv när de andra är på cuper och spelar matcher. Men nu är jag fokuserad när jag väl kör, säger VSK-forwarden.

Hur känns det i kroppen?

–Det känns så bra som det kan göra. Men det fattas lite matchtempo.

Se också: VSK-forwarden tillbaka på isen

Ted Bergström är redo att ta sig an Gripen.

VSK-tränaren Michael Carlsson är glad att Ted Bergström är på väg tillbaka. Men även han är medveten om att det krävs en del innan anfallaren är hundraprocentig igen.

–Det har sett bra ut, men klart har man varit borta och varit skadad en längre period, då tappar man lite matchtempo och så där. Då måste man spela för att komma tillbaka i form, säger Carlsson och fortsätter:

–Vi har ett jobb att göra där. Det är skönt att han är aktuell för match, det är steg ett.

Att Bergström är med i truppen igen betyder inte bara att VSK har en målfarlig spelare på topp, utan även att det skapar en stark känsla i laget, menar Carlsson.

–Vi vill ha alla skadefria, en hel trupp att välja mellan. Och Ted är en målskytt som gillar att avgöra matcher.

Han är vass framför målet, är det det som har saknats?

–Ja, men det kan man säga, två mål mot Bollnäs och vi hade bud på mycket mer. Det är att sätta dit bollen och vi jobbar på det hela tiden. Att göra mål är en av Teds styrkor.

Vad gäller formen i laget finns det en del kvar att jobba på. Men träningarna ser bra ut, menar Michael Carlsson.

–Alla är skadefria och vi är på väg upp formmässigt. Vi jobbar vidare tills allt sitter och det känns som om det är på väg nu. Det kommer inte av sig själv, utan vi måste jobba hårt. Nu siktar vi in oss på Gripen, vi ska göra en bra match där och göra allt för att ta två poäng.

Gruffigt framför mål i matchen mot Bollnäs, vad hände där?

–Jag vetinte vad som hände, det var någon som var på Bergwall och vi stod upp för vårt. Det är sånt som händer, det är glömt nu. Nu ser vi framåt.

Mer läsning