Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christoffer Edlund i träning efter hjärnskakningen – högaktuell mot Hammarby

/

Christoffer Edlund tränade för första gången med SAIK efter hjärnskakningen.
Frågan är om han spelar den andra kvartsfinalen mot Hammarby?
– Jag får se hur det känns när jag vaknar, säger han.

Annons

SE TV-matchen mellan Hammarby och Sandviken HÄR

Det är snart en vecka sedan SAIK:s lagkapten kolliderade med Daniel Mossberg i matchen mot Vänersborg, och gjorde två mål som han inte kom ihåg då han lämnade isen med en hjärnskakning en stund senare.

I söndags åkte han skridskor på egen hand, en kort åktur på 20 minuter, och på måndagskvällen tränade han för första gången med laget efter kollisionen.

– Det var skönt att träna med grabbarna igen och det kändes väl okej, men lite annorlunda jämfört med före skadan.

På vilket sätt?

– Det känns att jag åkt på en smäll, det gör det. Jag får se hur det är när jag vaknar på morgonen, det är lite tidigt att säga att jag ska spela redan nu.

Christoffer Edlund tar beslutet i samråd med SAIK:s lagläkare Anders Helleberg, som han haft daglig kontakt med under veckan som gått.

För SAIK:s del är Christoffer Edlunds medverkan mot Hammarby extra viktig då Erik Pettersson saknas på grund av blindtarmsoperationen i söndags.

Pettersson och Edlund, trean och ettan i elitseriens skytteliga, gjorde 104 mål tillsammans i grundserien och utan den vassa anfallsduon står SAIK inför en riktigt svår uppgift. Då blir det enbart juniorer på avbytarbänken och SAIK-tränarna Anders Jakobsson och Thony Lindquist måste hitta en anfallspartner i startelvan till Patrik Nilsson.

LÄS MER: Pettersson opererad – slutspelat i kvartsfinalerna

Det givna valet är Linus Forslund eller Daniel Mossberg, men SAIK-ledningen vill inte gärna flytta på dem i det här läget då båda två funnit sig alltmer tillrätta på mitten där de kan komma med fart bakifrån och utmana försvaret. Just en glödhet Linus Forslund, tillsammans med sylvasst hörnskytte, var SAIK:s segervapen i den första kvartsfinalen.

– Det såg väldigt stabilt ut och det var gött att se hur vi växlade upp nu när slutspelet drog i gång. Det kändes väldigt typiskt SAIK på nåt sätt, och vi har flera växlar kvar att plocka fram, säger Christoffer Edlund som såg matchen i Göransson Arena.

Vad säger du om hörnskyttet, fyra mål på nio försök?

– Det kändes också väldigt typiskt. Jag har en känsla av att det varit så under alla mina år i SAIK, att vi blivit väldigt mycket bättre på hörnorna i slutspelet. Och vinner man hörnmatchen vinner man oftast också matcherna, i alla fall i ett slutspel.

Mer läsning