Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkeln sluts i Skutskär för Thony Lindquist: "Känns bra att ge tillbaka till moderklubben"

/

Cirkeln sluts för Thony Lindquist – nu blir han teknisk rådgivare hemma i Skutskär.
– Det känns bra att kunna ge tillbaka något till moderklubben, säger han men vill samtidigt inte kommentera uppbrottet från SAIK.

Annons

Thony Lindquist bor vid Dalälvens strand och Skutskär har alltid varit hemmaplan – trots att han så starkt förknippas med Sandvikens framgångar. Men senast han verkade i moderklubben var faktiskt så långt tillbaka i tiden som slutet på 80-talet, då Lindquist var spelande tränare i Skutskär.

Nu får han en roll som "teknisk rådgivare" i föreningen, och kommer framför allt jobba med herrlaget som för närvarande ligger i division 1 men siktar på att ta sig upp i allsvenskan igen.

– Jag har skissat lite på träningsupplägg, men kommer inte vara med på isen, det kapitlet är jag färdig med nu. Sen jobbar jag dagligen med Johanna Pettersson på bandygymnasiet så det blir säkert en hel del diskussioner även om damlaget där.

– Jag tycker det är både kul och spännande med den satsning som klubben gör nu, och kan jag lägga ner några timmar för min moderklubb så gör jag gärna det, säger Thony Lindquist.

Men uppbrottet från SAIK vill han inte kommentera – åtminstone inte i nuläget. Kort efter det att klubben aviserade att varken han själv eller Anders Jakobsson skulle fortsätta som tränare i Sandviken började det sippra ut kryptiska meddelanden på twitter från Thony Lindquists sida.

"Tiden och samvetet kommer alltid ikapp....", "Gör som samurajerna, var alltid på din vakt", och "Titta inte på ytan, titta på vad som finns bakom" antyder att avslutet var långt ifrån friktionsfritt. Någon vecka senare presenterades Magnus Brodén och Sergej Infalin som nya SAIK-tränare.

– Du får tolka det som du vill, jag säger inget mer än så, säger Thony Lindquist.

Ny huvudtränare i Skutskär, spelande sådan, blir Johan Sandh, som tränade SAIK:s damlag i vinter. Han är från Sandviken, men har spelat i Skutskär tidigare.

– Jag har längtat tillbaka till den miljön, Skutskär är en traditionell bandyklubb där det finns eldsjälar med ett otroligt engagemang. Jag tror inte någon annan klubb i Sverige hade överlevt det som Skutskär har gått igenom de senaste åren.

– Sen känns det självklart inspirerande för mig, som är i början av min tränarkarriär, att få jobba med Thony Lindquist. Bättre mentor, om man nu ska kalla honom det, hade jag inte kunnat få, säger Johan Sandh.

På herrsidan har Skutskär värvat Johannes Häggström, en av allsvenska topplaget UNIKs bästa spelare under säsongen som gick, och fler nyförvärv är på väg in.

LÄS MER: SAIK-spelarna välkomnar nya tränarparet: "Vårt spel har gått i stå"

LÄS ÄVEN: Brodén och Infalin tar över som tränare i SAIK

Mer läsning