Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Comebackande Fredrik Åström om derbyfesterna som väntar i kvarten: "Nu blir det bandyfeber"

/

Hälsingland bjuder på bandyfest i kvartsfinalen.
Bollnäs slutspelsval föll nämligen på Edsbyn.
– Nu blir det bandyfeber, säger Fredrik Åström som gjorde comeback för Edsbyn mot Gripen.

Annons

Det var med bestämd röst som Bollnästränaren Joakim Forslund, i Radiosportens direktsändning, förkunnade sitt beslut. Han hade Edsbyn och Hammarby att välja på, och föredrog grannorten framför huvudstaden.

– Det är festen och resorna som avgör, sa Forslund som tagit tre av fyra poäng mot rivalen under den här säsongen.

Samtidigt följde Edsbyn dramatiken i spelarbussen, på väg hem från Trollhättan där elitseriejumbon Gripen hade besegrats med 4–2. När det stod klart att man skulle få en repris på 2013 års drabbning – då Edsbyn gick segrande ur kvartsfinalstriden – så jublades det också lite extra.

– Vi känner ingen press överhuvudtaget, utan ser bara möjligheter. Det är jättehärliga möjligheter, säger tränaren Thomas Liw.

Han har också ett trumfkort dolt i jackfickan. I mötet med Gripen gjorde ikonen Fredrik Åström sin första match på nästan två år.

– Det blev några minuter och det var ju jättekul att känna på det litegrann. Jag var inte särskilt väl förberedd, men man måste väl börja någonstans, konstaterar 32-åringen som bytte med Martin Frid på mittfältet.

Tio minuter tillbringades också på utvisningsbänken.

– Det gick lite fort vet du, säger Åström och skrattar.

Även han välkomnade det val som Bollnäs gjorde.

– Nu blir det väl bandyfeber i Bollnäs och Edsbyn, men mer än så har jag inte tänkt på det egentligen. Jag är mest förvånad att jag sitter här i spelarbussen överhuvudtaget. Jag har nog inte fattat det än.

Spelar du i kvartsfinalen?

– Vi har inte sagt någonting egentligen, men det tvivlar jag på. Jag hade ju bara räknat med att vara med och träna med A-laget någon gång i veckan för att eventuellt göra en satsning nästa år om kroppen kändes bra, men så blev det läge att spela i den här matchen. Det kunde ju inte hända något i tabellen, resonerar Fredrik Åström som tvingades sluta på grund av hjärtproblem.

Thomas Liw var dock mer än nöjd med veteranens comeback, och lär sannolikt försöka övertala Åström att medverka i derbymatcherna.

– Det var helt underbart att se honom på isen igen. Utifrån de förutsättningar han haft så är han enormt bra, säger Liw som har en förklarlig respekt för den kommande motståndaren, men utan att vara alltför rädd:

– Bollnäs är det lag som gått starkast under en längre tid, så det blir något rejält att bita i. Samtidigt har vi preparerat oss väl den sista tiden och har en bra känsla.

Mer läsning